Marco Raffine 7100

foto 1

Ook ik was nieuwsgierig naar de Marco Raffine 7100. Ik had er al verschillende platen van gezien en voor dat kleine prijsje wilde ik ze nog wel gaan aanschaffen.
Ik heb ze via een Chinese site gekocht voor 17 euro maarde prijzen kunnen nogal variëren. Je kunt ze ook krijgen via ebay of via amazon. Maar daar zijn ze iets duurder dan de Chinese site.

foto 2

Informatie die ik vond op internet: (vrij vertaald) R A FF I N E stelt de kunstenaar in de dop in staat om te experimenteren met een kleur product voor volledige zelfexpressie. Verfijnt het zachtste van potloden in combinatie met een ongelooflijk sterke en levendige waaier van kleuren. Grotere leads zorgen voor grote lijnen en expressieve tekening, ideaal voor meerdere lagen en mengen. Perfect voor amateurs, gedetailleerde illustraties, tekeningen en geavanceerde levendige schetsen.

De kleurpotloden zijn op olie basis maar niet te vergelijken met de Faber Castell Polychromos die ook op olie basis zijn. Die zijn, vind ik, zachter. Je zou kunnen zeggen dat het een hele goedkope variant is. Maar niet te vergelijken.

De potloden zijn te verkrijgen in kartonnen en boxen van 24/36/48/72 stuks en dan zijn ze een stuk goedkoper dan dat je ze in een blik laat komen. Die zijn ook verkrijgbaar in de hoeveelheden als de kartonnen boxen. Alleen wat duurder.
De kleurtinten vind ik goed en mooi uitgelicht.

foto 3

Ik heb de potloden in verschillende boeken uitgeprobeerd maar in een boek was het niet aan te raden. Dat was het kleurboek van Gustav Klimt. Het zou kunnen liggen aan de soort papier want in de boeken die ik gebruikt heb en erg tevreden over ben zijn toch iets grover papier.
Ik heb verschillende technieken uitgeprobeerd die ik zal laten zien.

foto 4

Deze plaat komt uit de Wilde Savanne en ik heb hierbij ook een paar potloden van Prismacolor gebruikt. Maar merendeel de Marco Raffine 7100. Ik heb voor deze plaat vaseline erbij gebruikt. Ik heb er voor gekozen om de potlood te dippen in de vaseline en zo aan te brengen op het papier. Je krijgt een prachtig effect ermee. De potloden zijn daar ook erg geschikt voor.

foto 5

Deze plaat komt uit de Verborgen Oceaan en hier heb ik laagje over laagje aangebracht. Het liet zich mooi aanbrengen en ook bij het grote oppervlakte, het lichtblauw, ging uitermate prima.

foto 6

Deze uil komt uit Dream Woods en deze heb ik nabewerkt met een blenderpen. Ik moet wel zeggen dat dit papier van een prachtige kwaliteit is en de potloden glijden over het papier met een prachtige kleurafgifte. Ook hier heb ik gewerkt met laagje over laagje.

foto 7

Deze plaat komt uit het Betoverde Woud en hierbij heb ik ook enkele Primacolors gebruikt. Ik heb hierbij de zilveren potlood van de Raffine gebruikt voor de middelste ring in te kleuren van de uil. Ik ben dan ook zeer tevreden over de afgifte van het zilver. Ik heb van de polychromos ook de zilveren maar die van de raffine vind ik beter. Maar dat is mijn mening.

Conclusie: Ik wil allereerst zeggen dat het mijn eigen mening is. Ik kan niet oordelen voor een ander en inschatten hoe een ander ze vind. Ik ga niet zeggen dat ze kunnen tippen aan andere merken want het is een eigen potlood. Maar met dat kleine prijsje kun je, vind ik, niet de mist in gaan.
Ik vind het dan ook een mooie aanvulling.

Dat gezegd te hebben, terug naar het potlood. Ik heb verschillende technieken geprobeerd en ik ben dan zeer tevreden over de resultaten en de platen die eruit zijn gekomen. Het droog blenden, laag over laag, blenderpen en de vaseline gaan allemaal prima met de potloden.
In een boek, Gustav klimt, vond ik ze niet fijn maar de andere 4 boeken ging prima.
De kleuren zijn mooi, al moet ik wel zeggen dat er toch een paar kleuren erg dicht bij elkaar komen maar dat vind ik geen probleem.
72 stuks voor dat kleine prijsje vind ik zeker geen miskoop en als je echt niet tevreden bent kun je altijd je kinderen er nog mee laten kleuren.
Ieder zijn eigen menig en wat je verwacht van een potlood.
Nogmaals voor mij een mooie aanvulling en zeker de moeite waard!!

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij AliExpress.

3 thoughts on “Marco Raffine 7100

  1. bedankt voor deze revieuw. ik heb ze gisteren besteld nav een mooie kleurplaat die ik voorbij zag komen op facebook die met deze potloden was gekleurd. Ik kan niet wachten tot ze arriveren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *