Coloring animal mandalas

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Ulysses Press kregen we dit Coloring Animal Mandalas boek van Wendy Piersall om er een review over te schrijven. Hiervoor bedanken we Ulysses Press natuurlijk van harte.

Informatie gevonden op het internet: (vrij vertaald) Het bereiken van focus, helderheid en rust terwijl je deze mooie inspirerende platen inkleurt met mooie sprekende kleuren.
Relax, focus en bereik een hoger niveau van mindfulness met het inkleuren van deze mooie ingewikkelde patronen in dit boek. Coloring Animal Mandalas biedt u een afwisseling van inspirerende dieren. O.a. met vlinders, zwanen, pauwen, tijgers, vossen, eenhoorns, zeepaardjes, slangen, leeuwen en draken.

Mijn eerste indruk is dat het een leuk boekje is met 31 leuke dieren mandala’s. Echt 31, ik heb 3 keer nageteld maar kan er niet minder van maken. Het papier voelt wat dun, maar omdat de mandala’s enkelzijdig zijn gedrukt lijkt mij het doordrukken van de stift eventueel geen probleem.
Ze heeft verschillende dieren gebruikt om de mandala’s te maken. En dat geeft een leuk effect.
Ik zal eerste wat voorbeelden laten zien:

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Caran d’Ache Luminance. De potloden gaan heel goed op het papier. En doordat je laag over laag aanlegt, krijg je een mooi effect. Hier kan het papier goed mee omgaan. Ik vind deze plaat goed gelukt.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Koi Sakura Brush pennen. De pennen zijn op waterbasis en het papier heeft even nodig om het op te nemen. Het krult iets op maar als het opgedroogd is, is het helemaal weg. De stiften drukken wel iets door, maar omdat het enkelzijdig is gedrukt, geeft dat geen probleem.

foto 7

Conclusie: Een erg leuk boek met mooie dieren mandala’s. Weer eens iets anders dan de “standaard” mandala’s. Papier is geschikt voor zowel stift, ondanks het licht doordrukken, als voor potloden. Wat voor mij opvalt is dat het makkelijk “wegkleurt” Zeker geen vast-kleur-mandala’s die je vaak toch wel tegen komt in de dierenmandala’s is mijn ervaring. Het is dan ook een leuk boekje om toch eens iets anders te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Animal coloring mandalas
Illustrator: Wendy Piersall
Uitgever: Ulysses Press
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 150 x 210 x 22 mm
ISBN: 9781612433509

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *