Coloring Ocean Mandalas

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Ulysses Press kregen we dit Ocean Mandala boek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor bedanken we Ulysses Press natuurlijk van harte.

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Mandala’s inkleuren is een oude manier om focus, helderheid en vredigheid te bereiken. Met meer dan dertig originele platen met oceaangerelateerde tekeningen voegt “Coloring Ocean Mandalas” de pracht van de oceaan – met dolfijnen, zeeschelpen, walvissen en golven – toe aan deze gedetailleerde ontwerpen. Voor pagina na pagina van kleurboekgenot. Met wortels in het Hindoeisme en Boeddisme zijn mandala’s spirituele symbolen die het universum representeren. Het inkleuren van deze hypnotiserend mooie, mystieke vormen is een meditatieve en prettige manier om te ontspannen. Naast een leuke manier om een staat van mindfullness te bereiken stimuleert dit boek creativiteit, vermindert het stress, en stelt het je in staat om je innerlijke kind te omarmen door te focussen op de eenvoudige maar plezierige bezigheid van het inkleuren van de gedetailleerde ontwerpen.

Het is een leuk kleurboek met 30 handgetekende platen door Wendy Piersall met als thema de oceaan.

Wat opvalt is dat het papier vrij dun aanvoelt maar aan de andere kant zijn de platen wel enkel bedrukt dat is dan weer een voordeel. Er staan uiteenlopende platen in met onder andere dolfijnen, zeepaardjes, schelpen en zeemeerminnen. Erg leuke variaties in mandala’s. Zal er eens een paar voorbeelden uit laten zien.

Ik ben benieuwd hoe stift zich houdt op dit papier dus die heb ik als eerste getest. Heb hiervoor de Faber Castell pitt brush pens gebruikt en enkele Tombow ABT dual brush pens.

Omdat het papier vrij dun aanvoelde had ik verwacht dat het door zou drukken maar dat is met deze 2 stiften dus niet het geval. De inkt blijft binnen de lijnen en vult mooi op. Het papier krult niet door de vochtige inkt.

foto 6

Ik heb er nog een extra geprobeerd met de stabilo 88 en de Staedtler triplus color.Dit zijn namelijk stiften die erg veel gebruikt worden. De Staedtler triplus color drukt niet door maar de Stabilo 88 wel heel ietsjes. Nu is dat op zich geen probleem omdat er op de achterkant geen afbeeldingen staan.

foto 7

Ten slot nog een mooie uitgezocht om met potlood te kleuren. Hierbij heb ik gebruikt gemaakt van de Caran d’ache Luminance. Dit potlood kleurde prachtig op dit papier. Je kunt met deze Luminance erg mooi laag op laag techniek gebruiken. De overgangen worden dan erg mooi in diverse tinten. Papier blijft mooi ook als ik vaker met diversen kleuren over hetzelfde stukje ging.

foto 8

Conclusie: Een erg leuk kleurboek met 30 mandala’s op enkelzijdig bedrukt papier. Papier wat iets dunner aanvoelt maar waar erg fijn op te kleuren is met bijna alle materialen. Uitgebreide diversen platen dus volop keuze voor iedereen. Bovendien valt er erg goed in te kleuren omdat het boek “lay-flat ” gebonden is. Met andere woorden je kunt het boek goed plat vouwen om bij de randen te komen. Weer een hele leuke dus voor bij de kleurboeken verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Coloring Ocean mandalas
Illustrator: Wendy Piersall
Uitgever: Ulysses Press
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 197 x 229 x 6 mm
ISBN: 9781612435466

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *