Het enige echte dikke dames op reis XXL kleurboek

SAM_0074

Van uitgeverij BBNC ontvingen wij “Het enige echte dikke dames op reis XXL kleurboek” om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij BBNC hartelijk bedanken.

SAM_0082

Informatie die te vinden is op internet: De Dikke Dames van Julia Woning zijn op wereldreis geweest en zijn door haar creatieve en uiterst vaardige hand vastgelegd op verschillende plekken over de hele wereld. De vrolijke dames – en soms – heren zijn te bewonderen in badkledij, wintersportpak, traditionele Japanse outfit, en zelfs in warme Inuit kleding. Verder zijn ze wezen golfen, hebben ze op olifanten en kamelen gereden, hebben ze gedoken en genoten van een heerlijke massage. Waar ze ook zijn – of dat nou Londen, Parijs, Egypte of Alaska is – ze weten altijd de lekkerste hapjes te vinden en zitten regelmatig aan de thee. De prachtige platen van Julia Woning lenen zich uitstekend als kleurplaat voor volwassenen en geven je meteen een warm en gezellig gevoel. Op het extra grote formaat van dit kleurboek komen de Dikke Dames nog meer tot hun recht en zijn ze in vol ornaat te bewonderen. 

We kenden de dikke dames natuurlijk al van de eerdere kleurboeken van Julia Woning. Het zijn iedere keer weer vrolijke taferelen. Dus ik was ook bij dit boek erg benieuwd hoe de platen zouden zijn. Wat meteen opvalt is het grote formaat van dit kleurboek. Dit heeft hetzelfde formaat als de enige echte mandala kleurboeken. Wat ik zelf wel jammer vind, is dat in iedere plaat de naam van Julia Woning staat. Dat ze haar platen wil beschermen wat betreft copyright snap ik, maar je koopt een boek dan is het eigenlijk zonde als er dan iedere keer een naam in staat.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik ben begonnen te kleuren met potloden. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos in combinatie met de Caran d’ache Pablo potloden. Beide soorten potloden kleurden erg fijn. Het papier is erg geschikt voor potloden. De potloden glijden mooi over het papier. En het pigment hecht mooi op het papier. Ook nabewerken met geurloze terpentine en een doezelaar gaat erg goed. Het papier blijft ook mooi intact.

SAM_0076

Hierna een plaat gekleurd met stift. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van de Faber Castell Pitt artist brush pens en de Tombow ABT Dual brush pens. Beide soorten kleurden erg fijn op dit papier. En door de dikke kwaliteit van het papier drukken de stiften niet door. De kleurweergave van beide was erg goed. De kleuren komen mooi over.

SAM_0075

Aangezien dit boek enkelzijdig bedrukt is, en het papier van een goede dikke kwaliteit is heb ik een plaat gekleurd met alcoholmarkers. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van de Spectrum Noir markers. Deze kleurden ook erg goed op dit papier. Je hebt geen last van bloeden. Dus ook ideaal voor kleuren met markers. Wat voor velen natuurlijk een leuk extraatje is.

SAM_0077

Wat ik alleen erg jammer vind, is dat in dit boek enkele platen staan die we ook al in de andere kleurboeken van Julia Woning tegen gekomen zijn. Zo staat bovenstaande plaat ook in de enige echte dikke dames verjaardagskleurkalender.

SAM_0083

Dit vind ik toch altijd zonde. Je verwacht toch in een nieuw kleurboek, nieuwe platen, maar het is toch een kleine teleurstelling als je dan platen tegenkomt die je al eerder gezien hebt.

Conclusie: Dit boek is weer een leuke aanvulling op de verschillende boeken die er al zijn van de Dikke dames. De kwaliteit van het papier is erg goed. En veel beter dan het papier uit het enige echte dikke dames kleurboek. Je kunt er met allerlei materialen erg goed op werken. Doordat het boek enkelzijdig bedrukt is, kun je ook goed met markers in dit boek kleuren. Minpuntje vind ik zelf dat je sommige platen al eerder tegen gekomen bent in de eerdere uitgaves van de Dikke dames om te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het enige echte dikke dames op reis XXL kleurboek
Illustrator: Julia Woning
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 300 x 301 x 11 mm
ISBN: 9789045319674

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

4 thoughts on “Het enige echte dikke dames op reis XXL kleurboek

    1. Klopt en je zult er geen spijt van krijgen. Is erg mooi papier. Geschikt voor alle materialen. 😀 Veel kleurplezier ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *