Flowers advanced colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Salariya kregen we dit Flowers advanced colouring book om er een recensie over te schrijven. Hiervoor natuurlijk hartelijk dank.

foto 2

Informatie die te vinden is op het internet (vrij vertaald): Het Flowers Colouring Book biedt een creatieve manier om te ontspannen en tot rust komen, de geest te bevrijden en de creativiteit en de innerlijke kunstenaar zal toenemen. De mooie lijn illustraties van schitterende bloemen, planten en bossen zijn zorgvuldig getekend zodat u ze kunt inkleuren en het uw eigen tekening kunt laten worden.

Dit bloemenkleurboek is ook weer uit dezelfde serie dan het eerder gereviewde Dragons and magical creatures advanced colouring book. Super mooie stevige kaft en een goed gebonden kleurboek. Diverse platen, dus voor iedereen wat leuks om te kleuren.

Ik zal eerst een kijkje geven aan de binnenkant door middel van een paar voorbeelden.

Er staan zoveel leuke platen in dat het kiezen niet mee valt. Voor mijn eerste plaat heb ik gekozen voor een mooie enkele bloem. Deze staat op de voorgrond daarom heb ik de achtergrond wat rustiger gehouden. Deze heb ik gekleurd met de Caran d’ache pablo en 1 Caran d’ache luminance. De potloden glijden over het papier en de kwaliteit van het papier is in dit boek wederom prachtig. Je hebt hier geen afwerking meer bij nodig met een doezelaar of blender. Pigment hecht prima en het papier blijft mooi.

foto 7

Bij de volgende plaat heb ik gebruik gemaakt van de Faber Castell Pitt en de Staedtler triplus color. Voor de lichtblauwe achtergrond heb ik gebruik gemaakt van 1 spectrum noir marker. De stiften drukken niet door op de achterkant. De marker wel, dat is een keuze die je maakt, omdat de achterzijde ook bedrukt is. Het papier blijft goed, bobbelt niet op en de inkt blijft netjes tussen de lijnen.
Het papier droogt snel op dus erg fijn, ook voor stiften.

foto---8----

Het leuke in dit boek is ook dat op bijna elke pagina een bij verstopt zit Hoe die eruit ziet staat voor in het boek. Een leuke bijkomstigheid om hem te vinden.

foto 9

Conclusie: Na het drakenboek is ook dit bloemenboek een waar plezier om in te kleuren. Kwaliteit van papier en kaft is goed naar gekeken. Dubbelzijdig bedrukt maar met potlood en stift goed in te kleuren. Veel diverse bloemenplaten met rustige en soms drukke achtergronden. Voor beginnende en gevorderde kleurder superleuk. Een aanwinst voor iedereen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Flowers advanced colouring book
Illustrator: Illustrated ed
Uitgeverij: Salariya Book Company Ltd
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 215 x 280 x 16 mm
ISBN: 9781910706145

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *