Tangle patronen tekenen & kleuren

SAM_0064

Van uitgeverij Mombooks ontvingen wij de boeken Tangle patronen tekenen & kleuren om uit te testen. Hier willen we Mombooks hartelijk bedanken.

Informatie op de achterflap: De tanglepatronen kun je kleuren en er zijn patronen opgenomen die je zelf kan aftekenen. Kijk goed naar het voorbeeld, volg de stippellijnen om de opbouw van het patroon te oefenen. De tekeningen zijn afwisselend, grote en kleine patronen herhalen zich. Hierdoor is het werken in  dit boek leuk en rustgevend.

Deze boeken houden het midden tussen de zentangle boeken en de kleurboeken. Je kunt er enerzijds gewoon in kleuren en anderzijds kun je er door de tekeningen die er instaan om af te maken, het zentangle tekenen leren of oefenen. Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben eerst begonnen te kleuren. Ik heb eerst gekozen voor potloden. En heb hier gekleurd met de Caran d’ache pablo potloden. De potloden kleurden erg fijn op dit papier. Het papier is erg fijn voor potlood. Door de fijne structuur glijdt het potlood mooi over het papier en hoef je niet veel druk te zetten om genoeg pigment op het papier te krijgen.

SAM_0065

Hierna natuurlijk ook nog een plaar gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Pitt artist Pen Brush. Deze kleurden ook erg fijn op het papier. De inkt wordt goed opgenomen door het papier, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je de inkt uitveegt. Het droogt ook snel op. Echter drukt de inkt gelukkig niet door. Wat natuurlijk een mooi pluspunt is. De kleuren worden mooi helder weergegeven.

SAM_0066

Ik heb als laatste ook nog een aantal tanglepatronen afgemaakt. Ik heb gekozen voor enkele kleinere patronen die nagetekend moesten worden. Ik heb gebruik gemaakt van de Staedtler pigmentliner. Er staan al enkele stippellijntjes als hulplijnen wat het natuurlijk iets eenvoudiger maakt. Wat me wel opviel, was dat het voorbeeld er naast toch altijd iets anders was als de afbeelding die je zelf moest tekenen. Dus dat vond ik op zich wel een beetje raar. Hieronder zie je links het begin en rechts de afgetekende bladzijde. Zoals je bijvoorbeeld bij de middelste tekening ziet. Bij het voorbeeld werk je van het midden uit, en bij diegene die je af moet tekenen heb je een ronde kern in het midden. Nu zijn de voorbeelden niet zo heel moeilijk, dus zijn ze goed te doen, maar vond het toch een beetje raar.

Conclusie: Deze boekjes zijn een leuke aanvulling, vooral als je ook nog van zentangle tekenen houdt of wilt leren. Dan is dit een mooie instap. Het papier is van een goede kwaliteit potlood en stift kleuren beiden erg fijn op het papier. De stiften die ik gebruikt heb drukten niet door, wat natuurlijk altijd een extra pluspunt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *