Dragons and magical creatures advanced colouring book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Salariya ontvingen wij dit mooie drakenboek. We willen Salariya hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.foto 2

Info op het internet: (vrij vertaald) De Dragons Colouring Book biedt een creatieve manier om te ontspannen en tot rust te komen, het bevrijden van de geest, en de focus en creativiteit die je innerlijke geest zal laten toenemen. De mooie lijn illustraties van levendige en angstaanjagende draken getekend uit de wereld van de mythologie zijn zorgvuldig en ingewikkeld getekend, zodat u ze kunt inkleuren en personaliseren om er zo je eigen werk van te maken.

Iets wat gelijk op valt aan dit boek is de zware kwaliteit van de kaft. Mooi gebonden boek met stevig dubbel bedrukt papier. Het boek staat vol met prachtige tekeningen met als hoofdthema de draken. Verder staan er voor ieder wat wils platen in. Rustige maar ook drukke en priegelwerk. Hier een paar voorbeelden.

We gaan eens kijken hoe het boek te kleuren valt. Voor mijn eerste plaat heb ik gekozen voor de prachtige eerste bladzijde van het boek. Deze plaat heb ik gekleurd met een combi van Faber Castell polychromos en de Caran D’ache pablo. Beide potloden gaan prachtig over het stevige papier. Het pigment hecht prima en ik heb hier dus geen blender of doezelaar nodig. Deze potloden geven op dit papier al een prachtige glans van hun eigen af. Ook de achtergrond is prachtig gelukt met alleen potlodengebruik.

foto 7

De volgende plaat heb ik gebruik gemaakt van de Faber Castell pitt brush en een tombow abt dual brush. Dit ging erg goed op het papier. Ondanks dat de pagina’s dubbel bedrukt zijn drukken deze stiften niet door. De inkt van de stiften blijft netjes tussen de lijnen en vloeit niet uit. Het papier is van zodanige kwaliteit dat het snel droogt en je dus niet bang hoeft te zijn dat je de stift per ongeluk uitveegt.

foto-8

Conclusie: Een erg mooi stevig kleurboek dat, vooral als je van draken houd, een must is om te hebben. Naast draken staan er ook nog andere platen in. Een boek dus voor alle kleurders in diversen niveaus. Het papier is van erg mooie kwaliteit en ondanks dat het dubbel bedrukt is toch erg fijn met stift in te kleuren. Kortom weer een mooi exemplaar voor de kleurder.

Gegevens van het boek:
Titel: Dragons and Magical creatures colouring book
Illustrator: Illustrated Ed
Uitgever: Salariya Book Company
Aantal pagina’s: 128
Afmetingen: 16 x 280 x 215 mm
ISBN: 9781910706138

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Dragons and magical creatures advanced colouring book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *