Zig Clean color real brush pennen

This is the dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

SAM_0023

Van Kuretake ontvingen wij een setje ZIG clean color real brush pennen om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te schrijven. Hiervoor willen we Kuretake hartelijk bedanken.

SAM_0026

Informatie die te vinden is op internet: Met de prachtige kleuren van de Kuretake ZIG Clean Color Real Brush pennen is het bijzonder fijn werken: of het nou sketchen, journalling, cartooning, illustreren of stempelen betreft. De brush pennen zijn geurloos, xyleenvrij en blenden erg makkelijk vanwege de op water gebaseerde inkt.

Toen we deze brush pennen binnen kregen was ik hier wel heel nieuwsgierig naar. Ik had hier al verschillende positieve berichten over gehoord. De pennen hebben een fijne penseelpunt. Ik ben eerst eens op een kladblaadje aan de slag gegaan. Je kunt hele fijne lijntjes en bij veel druk echt een breed vlak in een keer kleuren. Dus een echt flexibele kwastpunt.

Ik heb natuurlijk ook ermee gekleurd. Ik ben begonnen in “Het tweede enige echte mandalakleurboek”. Ik merkte al meteen dat de stiften hier erg fijn op kleurden. De kleur werd mooi weergegeven en wat gelijk opviel was dat de kleuren mooi helder waren. De stiften drukten niet door op dit papier. Je ziet eigenlijk geen strepen van het kleuren.
SAM_0017_1

Aangezien ik mandala’s kleuren erg leuk vind en ik weet dat velen stift gebruiken met mandala’s inkleuren ben ik nog een mandala gaan kleuren uit het boek “100 creaties mandala”. Je merkt meteen dat hier een andere papiersoort gebruikt is. De kleuren worden ook nu mooi weer gegeven, echter bij sommige kleuren (groen & grijs) zie ik dat de kleur een beetje vlekkerig uitziet. Net of je niet egaal gekleurd hebt. De stiften drukken ook in dit boek niet door. Al  met al vind ik het eindresultaat toch niet verkeerd uit zien.

SAM_0020

Omdat je de kleuren van deze stiften ook kunt mengen heb ik een kleurplaat uitgezocht die ik hier uitermate geschikt voor vond. Ik heb hier de verschillende kleuren in elkaar laten overlopen door de punten tegen elkaar aan te houden. Dit heb ik ook eerst weer op een kladblaadje uitgeprobeerd.

photo_2016-02-10_15-21-39

De kleur die je basis is, houd je beneden en de kleur die in de basiskleur moet verlopen houd je bovenop de andere stift. Hierdoor kan de inkt in de andere stift overlopen. Door het kleuren krijg je dan een kleurverloop, waarmee de kleur langzaam naar de basis kleur terug verandert. Ook kun je de kleur van licht naar donker laten verlopen. Hier voor gebruik je een waterbrush. Deze houd je op de stift waar je het kleurverloop mee wilt krijgen. Je ziet de punt lichter worden en met kleuren is de inkt inderdaad eerst heel licht en wordt tijdens het kleuren langzaam donkerder. Erg mooie mogelijkheden. Ik ben dan ook erg tevreden over deze plaat.

SAM_0021

Conclusie: Deze stiften zijn nog redelijk onbekend in de kleurwereld en dat is naar mijn idee zonde. Ze kleuren erg fijn. Al krijg je niet op al het papier hetzelfde resultaat, maar dat is bij alle stiften. Je kunt er mooie kleurverlopen mee maken en zelfs de kleur in de punt met water verdunnen om zo een lichtere kleur te krijgen. Hierdoor heb je met deze stiften erg veel mogelijkheden en ben je hierbij niet zo beperkt als dat je normaal bent als je met stift kleurt.

Deze stiften zijn o.a. verkrijgbaar bij Penstore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *