Artistiek kleurboek voor volwassenen

SAM_0002

Dit speciale mooie kleurboek kregen we van Bassafaris om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie die te vinden is op het internet: Met dit kleurboek maak je schilderachtige tekeningen met kleurpotlood. Het boek bestaat uit tien prachtige full-color afdrukken van schilderijen van Johan Hoekstra, een Zuid-Afrikaanse wildlife artist. De platen zijn met een speciale techniek licht afgedrukt in grijs-wit die ingekleurd kunnen worden. Kleuraanwijzingen staan op de achterkant van het kleurboek.

SAM_0004

Ik mocht dit boek eens beter gaan bekijken en uittesten. Inderdaad zoals al gezegd word, is dit een kleurboek zoals ik er nog geen gezien heb. Het wordt echt een uitdaging om hier in te kleuren. Ik heb me eerst geïnformeerd via het internet op de site van Bassafaris om meer te weten te komen over de kleurtechnieken tevens heb ik naar de duidelijke uitleg van het filmpje gekeken.

Dit zijn 2 voorbeelden uit het boek. Het is goed te zien dat de lijnen niet zwart afgedrukt zijn maar licht grijs. Boven de kleurplaat heb je altijd de foto van de te kleuren plaat staan zodat je een voorbeeld bij de hand hebt, zoals je hier onder kunt zien.

Ik ben deze plaat gaan kleuren met een combinatie van Faber Castell polychromos en voor de grote vlakken heb ik gebruik gemaakt van Derwent pastelpotloden. Ik kan jullie vertellen dat het er erg makkelijk uitziet in het filmpje maar in het echt valt het toch tegen om het precies zoals het voorbeeld te krijgen. Het papier van het boek werkt super daar ligt het niet aan. Het is telkens goed kijken van voorbeeld naar leeg stuk om de iets wat lichtere lijnen terug te vinden. Heb hier toch wel een hele poos aan gewerkt om er iets van te maken waar ikzelf tevreden over was. Het is ook best moeilijk om exact dezelfde kleuren te krijgen. Maar ik moet zeggen een hele uitdaging, waar je tijd en energie insteekt, levert wel prachtig resultaat. Nog niet zoals het voorbeeld maar ik vind hem al aardig mooi geworden.

 

foto- 5

Omdat ik toch ook een andere plaat nog wilde laten zien ben ik vast aan een nieuwe begonnen. Deze plaat ben ik gaan kleuren met de potloden van Caran d’ache luminance. Het boek is echt super geschikt voor potloden. Hier kun je goed zien waarom het langer duurt met kleuren. Je maakt eerst de omlijningen en kleurt dan grof de achtergrond/ basiskleuren in. Als dat alles klaar is dan pas kun je met je potlood de gekleurde lagen nogmaals aanhalen om de details en de lijnen uit te werken. Ook bij deze plaat zou ik op het einde de pastel gebruiken omdat het best grote stukken zijn en je zo meer kleurnuances aan kunt brengen. Hier zitten nog enkele dagen kleurtijd in voordat hij af is. Kijk maar eens hoe hij moet worden op het voorbeeld.

In het boek staat ook de info over de dieren op de plaat zelf. waar ze leven, wat ze eten en de beschrijvingen en kenmerken van het dier. Erg interessant om een betere indruk van het dier te krijgen.

SAM_0003

Conclusie: Een zeer mooi kleurboek met prima kwaliteit papier. Enkelzijdig bedrukte platen en prachtige voorbeelden. Een boek dat zeker voor een gevorderde kleurder is die het heerlijk vind om zo realistisch mogelijk te kleuren. Geen boek waar je even snel een plaat uit kleurt. Maar waarvan je zeker zult genieten als je de tijd en aandacht eraan besteed. het beste werkt het om steeds kleine gedeeltes te kleuren. Ikzelf vind het een potloden boek en zeker geen boek om met stift of markers in te kleuren. Daar zijn de details te mooi voor. De platen zijn gemakkelijk uit het boek te halen om ze daarna cadeau te geven of in te lijsten. Aan te raden is om minimaal 24 kleuren te gebruiken en voor de achtergrond pastel of eventueel aquarelpotloden te gebruiken. Kortom een uitdaging van hoge klasse.

Gegevens Kleurboek:
Titel: Artistiek kleurboek voor volwassenen
Illustraties van: full-color afdrukken van schilderijen van Johan Hoekstra
Uitgebracht door: Bassafaris.nl
Aantal kleurplaten: 10
Prijs: € 14,95 plus € 3,45 portokosten

Dit boek is te bestellen door een mail te sturen naar info@Bassafaris.nl.

Wil je zelf ook de uitdaging aan gaan om in dit mooie kleurboek te gaan kleuren? Vanaf morgen hebben we een winactie met dit mooie kleurboek. Dus houdt onze site in de gaten en maak kans op het Artistiek kleurboek voor volwassenen.

One thought on “Artistiek kleurboek voor volwassenen

  1. Wat een duidelijk review weer, lijkt me inderdaad een kleurboek 2.0 …. wel een uitdaging met die grijze lijntjes.En dan ook om het realistisch te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *