Dream woods

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

foto 1

Van Evelyn Illustrations ontvingen wij Dream Woods en ik ga daar mijn bevindingen over schrijven. Wij bedanken Evelyn Illustrations hartelijk voor het  ontvangen boek.

Informatie van het internet: (vrij vertaald) met 31 handgetekende illustraties door Evelyn Gyuris.
Kenmerken:

  • A4 = 12 “x 8,3” = 29,5 cm x 21 cm
  • 31 hand getekende illustraties door illustrator Evelyn Gyuris
  • Pagina’s zijn enkelzijdig bedrukt, ze worden bij elkaar gehouden met een zijden lint, zodat u de pagina’s makkelijk los kunt halen en makkelijk kunt inlijsten
  • Gedrukt op dik, kwaliteitspapier (180grams)
  • Geschikt voor kleurpotloden, of  krijt en voor de meer ervaren kleurders, die overweg kunnen met markers kun je ook markers gebruiken, mits je niet te veel overlappen maakt.
  • Dit boek wordt aanbevolen voor volwassenen en kinderen ouder dan 5 jaar.

Dit mooie kleurboek bevat 31 pagina’s met gedetailleerde illustraties om in te kleuren.

Mijn eerste indruk over dit boek:  Wat een leuk boek en wat een super leuke manier zoals het boek gebonden is. Er zitten 2 strikjes aan de zijkant. Daardoor is het boek makkelijk los te halen en kun je de platen mooi inlijsten. De platen zijn A4 formaat en van een hele mooi dikte. 180 grams wel te verstaan. Dit maakt het boek toch wel anders dan andere. Aangezien de meeste op 100 grams zijn gedrukt en soms zelf maar op 80 grams papier. De platen zijn uiteenlopend van aard, van bloemen, dieren tot bos en mandala’s.

Ik zal hieronder wat voorbeelden laten zien. Achterin zit een dubbele plaat, wel niet op 180 grams papier, maar een erg leuke toevoeging.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met Prismacolor en Marco raffine potloden. Ik heb daarbij een blenderpen, onbekend merk, en een softpastel potlood van Caran d’ache gebruikt.

De potloden gaan echt super mooi over het papier en als je het gekleurde hebt nabewerkt met de blenderpen, zie je bijna nog niet eens dat je potlood hebt gebruikt. Ik kan dan ook volmondig zeggen dat ik dit een van de mooiste tekeningen vind die ik gemaakt heb.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Stabilo en Steadtler fineliner. Voor de achtergrond heb ik softpastel hartmund gebruikt van Caran d’ache.

Ook hier valt niets negatiefs te zeggen en het papier drukt natuurlijk ook niet door. Helaas is op de foto niet goed te zien hoe de achtergrond eruit ziet.

foto 7

Ik heb wel een klein verbeterpuntje. Linksboven is de tekenares 2 boogjes vergeten in te vullen. Misschien heeft ze dat expres gedaan maar ik vind het persoonlijk erg jammer. Niet dat het boek daardoor minder mooi is maar ik kan de plaat dan helaas niet af kleuren. Maar dat ligt persoonlijk haha.

FullSizeRender

Conclusie: Wat een leuk boek, erg apart gebonden en prachtige platen erin. Kwaliteit is bijzonder en daardoor geschikt voor alle materialen. Dat maakt dit boek toch wel bijzonder. Ik vond het dan ook erg leuk om van dit boek een review te maken en kan dit boek volmondig aanraden voor ons kleurders.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dreamwoods
Illustrator: Evelyn Gyuris
Aantal kleurplaten: 31
Afmetingen: 29,5 cm x 21 cm

Dit boek is o.a. verkrijgbaar via Etsy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *