Steampunk Devices Coloring Book

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

SAM_0001

Informatie die te vinden is op internet: Bruisend van de steampunk energie, presenteren deze door elkaar gehusselde machines uit de mechanische en organische wereld deze wonderbaarlijke platen om te kleuren. Meer dan 30 orignele designs bieden fantasievolle visioenen van vliegende machines, locomotieven, onderzeeboten, horloges, brillen en andere aparte constructies. De pagina’s zijn geperforeerd en hierdoor makkelijk uit te scheuren. Ze zijn enkelzijdig bedrukt, zodat je ze makkelijk kunt showen. Speciaal ontworpen voor gevorderde kleurders. Steampunk Devices en andere Creative Haven®  kleurboeken voor volwassenen bieden een uitweg naar een wereld vol inspiratie en artistieke voldoening. Iedere titel is daarnaast ook een effectieve en leuke manier om te ontspannen en stress te verminderen.

Toen ik dit boek zag, moest ik hem gewoon meenemen. Ik houd wel van Steampunk platen en vind deze platen steeds weer een plezier om te kleuren.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee krijgen van de platen die in het boek staan.

Na dit inkijkje in het boek, wil ik jullie natuurlijk ook laten zien hoe er in dit boek te kleuren is.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood en heb gekozen voor de Caran d’ache pablo. Deze potloden kleurden erg fijn op dit papier, en ondanks dat ik normaal liever met stift kleur, was dit echt een genot om te kleuren, dit wil toch al iets over de papier kwaliteit zeggen. Echt ideaal voor potloden dus. De potloden gleden echt over het papier en de pigment afgifte was heel goed, ook bij weinig druk. Nabewerken vond ik zelf niet nodig. Ik vond hem zo al erg mooi geworden.

SAM_0002

Natuurlijk ook met stift gekleurd. Ik heb hierbij een combinatie gebruikt van de Tombow ABT Dual brush pens en de Pitt artist brush pens. Beiden stiften kleurden wel fijn op dit papier, echter ik merkte al snel dat de stiften erg doordrukten. Voor de zekerheid toch maar een blaadje er achter gelegd om de plaat op de volgende pagina te beschermen. Nu is het doordrukken niet zo heel erg, omdat de pagina’s enkelzijdig bedrukt zijn. Echter het papier gaat ook redelijk bobbelen door het water wat in de stift zit, dus na het kleuren raad ik je aan deze echt even onder een zwaar boek of iets dergelijks te leggen. Zodat de plaat weer recht trekt.

SAM_0003

Omdat ik deze platen zo leuk vind en ik ook erg graag met alcohol markers kleur wilde ik toch ook eens uittesten of je deze kon gebruiken in dit boek. Ik ben begonnen er aan, maar merkte al heel snel dat het papier de inkt heel erg op zoog en de inkt echt ging bloeden. Wat er voor zorgt dat de inkt verder loopt dan waar je kleurt. Dus helaas met alcoholmarkers kun je niet kleuren in dit boek.

SAM_0005

Conclusie: Dit boek bevat mooie gedetailleerde platen. Potlood kleurt hier echt heel goed op. En ik heb het idee dat dit boek echt ontworpen is om met potloden te kleuren. Stift ging ook goed, echter drukte het behoorlijk door en ging het papier wel bobbelen. Dus na het kleuren even wat zwaars er op leggen zodat de pagina weer glad trekt. Alcohol markers bloeden heel erg en kun je dus helaas niet gebruiken in dit boek. Echter vanwege de mooie platen vind ik dit boek echt een aanwinst in mijn collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Steampunk Devices
Illustrator:  Jeremy Elder
Uitgever: Dover publications Inc.
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 6 x 279 x 209 mm
ISBN: 9780486494432

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *