Poly Art Color

poly art color

Van uitgeverij Deltas ontvingen wij het boek Poly Art Color om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Deltas natuurlijk hartelijk bedanken.

SAM_0010

Informatie die te vinden is op het internet: De bijzondere illustraties in dit boek zijn allemaal opgebouwd uit een heleboel veelhoeken of polygonen. Hierdoor zien deze tekeningen er grafisch trendy uit en zorgen ze voor een unieke kleurervaring. Kijk voor de inkleuring naar de voorbeelden op de binnenkant van het omslag van dit boek of kies je eigen kleuren. Het resultaat zal hoe dan ook verbluffend zijn!

Toen ik het boek doorbladerde dacht ik pff die lijken me best moeilijk hoe moet ik hier een systeem in zien. De kleurplaten zien er leeg al erg indrukwekkend uit. Ik zal jullie eerst een paar voorbeelden laten zien.

Echter gelukkig heb je op het eerste en laatste blad voorbeelden van de platen. Zodat je een beetje een leidraad hebt.

Toen ik de voorbeelden zag had ik wel zoiets van dit ziet er gaaf uit. Dus een van de voorbeelden uitgezocht en mijn potloden er bij gepakt. Ik heb gekozen voor de Faber castell Polychromos in combinatie met de Caran d’ache Pablo. De potloden kleurden erg fijn op dit papier. En ook nabewerken met een blender potlood ging erg goed. Ik heb bij de eerste wel gekozen om het voorbeeld ongeveer na te kleuren. Dit leek me om uit te testen het makkelijkste. Ik heb gekozen voor de uil. En onder het kleuren zag ik de uil steeds meer tot leven komen. Leuk. Met het resultaat ben ik dan ook erg tevreden.

SAM_0008_1

Hierna wilde ik ook  nog testen hoe stift ging op dit papier. Het papier voelde wel wat dikker aan dus ik vermoedde dat dit wel goed ging maar met uitproberen zou ik het pas echt weten. Hierbij heb ik gekozen voor de salamander en deze heb ik in fantasiekleuren gekleurd. Ik heb gebruik gemaakt van de Faber Castell Pitt brush pens en de Tombows ABT Dual brush pens. Beide soorten kleurden erg fijn op dit papier en ook bij vaker over 1 plek kleuren drukte de stift niet door op de achterkant. De kleurplaten zijn allemaal enkelzijdig bedrukt dus het had op zich niet veel uitgemaakt, maar het ziet toch altijd net even wat mooier uit. De pagina’s zijn ook allemaal uitscheurbaar dus je kunt de kleurplaat er na ook nog bijvoorbeeld ophangen of weggeven.

SAM_0002_1

Conclusie: Dit boek leek mij op de eerste blik best moeilijk, maar toen ik eenmaal aan het kleuren was, vond ik het echt leuk en zag je de kleurplaat echt tot leven komen. Het papier is van een goede kwaliteit en zowel stift als potlood werken beiden erg fijn hier op. Als je van dieren kleurplaten en een uitdaging houdt is dit boekje echt wel wat voor jou.

Gegevens van dit boek:
Titel: Poly Art Color
Uitgever: Deltas Uitgeverij
Aantal pagina’s: 24
Afmetingen: 3x222x240 mm
ISBN: 9789044744910
Verschijningsdatum: 22 februari 2016

Dit boek  is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *