De Savanne – Kleur jezelf kalm

foto 1

Van Karakter Uitgevers ontvingen wij het boek “Kleur jezelf kalm – De Savanne” van Millie Marotta. Wij bedanken Karakter Uitgevers hartelijk voor het ontvangen boek.

Informatie die te vinden is op internet: Na de grote verkoopsuccessen van de titels Dierenrijk kleurboek en Tropisch paradijs komt Millie Marotta wederom met een schitterend kleurboek: De savanne. Marotta’s prachtige illustraties dagen je uit om ze zo mooi mogelijk in te kleuren. Vul de tekeningen aan door fijne lijnen toe te voegen of geef juist wat extra kleur aan het uitgestrekte graslandschap van de savannes van Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Australië. Verlies jezelf in de prachtige tekeningen van de natuurwonderen van dit unieke landschap, van acaciabomen tot reuzenmiereneters, kangoeroes en zebra’s. De savanne is ook weer gedrukt op kwalitatief hoogstaand papier, met veel vrijstaande platen zodat je niet in de rug hoeft te kleuren, en inspirerende teksten en aanmoedigingen om ook eens buiten de lijntjes te kleuren! Het formaat, het luxe papier en de mooie afwerking tegen een scherpe prijs maken de kleurboeken van Marotta tot echte cadeautjes: voor een ander, maar vooral voor jezelf!

Als je het boek ziet, zie je meteen dat het een boek is van Millie Marotta. Je herkent haar tekenstijl zoals bij het Dierenrijk en Tropische paradijs. Wat ook weer typisch voor dit boek is, zijn de geelachtige pagina’s in het boek. Ik vind het wel wat hebben, maar daar hoor je toch wel verschillende meningen over. De kwaliteit van het papier lijkt wat dikker aan te voelen dan de andere boeken en ik heb dan ook erg veel zin om met potlood en stift aan de gang te gaan in dit prachtige boek.

Ik ben niet zo bekend met Savanne dieren en herken er maar enkele van de platen. Ik heb  mijn vriend gevraagd of hij de dieren herkende en verrassend genoeg kon hij ze allemaal benoemen. Wat hij zelf erg leuk vond is dat hij aan de details herkende welk dier het was. Zoals bijvoorbeeld bij de Wevervogel, die maakt een typisch nestje. Erg leuk verwerkt erin vind hij.

Ik zal eerst wat voorbeeld van De Savanne laten zien.

De eerste plaat heb ik gekleurd met Marco Raffine en Prismacolor. Bij deze plaat heb ik vaseline gebruikt om te blenden. Ik had er al veel over gelezen en wilde het toch wel eens proberen. Ik dip daarbij de potlood in de vaseline en zet het zo aan op het papier. Het is wel een werk, maar het resultaat vind ik erg verrassend. Je moet natuurlijk wel opletten niet te veel vaseline te gebruiken, om vlekken te voorkomen. Ik heb niet bij alles de vaseline gebruikt om zo de kwaliteit van het papier optimaal te testen. Maar zowel met, als zonder de vaseline, gaan de potloden fantastisch op het papier. Ze “glijden” bijna over het papier. Ik ben dan ook meer dan tevreden over deze plaat!

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Stabilo fineliner, Staedtler fineliner en Faber Castell pitts brush. Ook hierbij houdt het papier zich goed en kan ik geen minpunten ontdekken. Ik wilde de krokodil dan ook niet alleen groen maken en heb zo gekozen om de “bloemen” toch in het roze te maken. Het zijn vaak de kleine details die deze tekeningen zo leuk maken en bij deze kun je dat goed zien. Ik vind mijn krokodil dan ook erg leuk geworden.

foto 7

Conclusie: Een erg mooi boek, typisch Millie Marotta. Platen zijn prachtig en naar originaliteit getekend. Papier is wederom fantastisch en de geelachtige kleur ook weer typisch voor haar boeken. Ik hou er van. Zowel de potloden als de stiften gaan super in het boek. Als je van Dierenrijk en Tropisch paradijs houdt, is dit boek zeker eentje die niet aan je collectie mag ontbreken.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Savanne – Kleur jezelf kalm
Illustrator: Millie Marotta
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 251 x 254 x 12 mm
ISBN: 9789045208855

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *