Kleuren on the go

cover

Van Uitgeverij Kosmos ontvingen wij het boek Kleuren on the go om een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Uitgeverij Kosmos hartelijk bedanken.

SAM_0481
Informatie die te vinden is op internet: Kleuren om lekker te ontspannen – voor elk moment van de dag, onderweg of thuis. Kleuren on the go is een leuk kleurboek voor een zacht prijsje. Mandala’s, zendala’s en andere kleurplaten in handformaat: ontspannen kleuren op elk moment van de dag, waar je ook bent.

Toen we dit boekje kregen viel meteen het handige kleine formaat op. Dit boekje is heel handig om tussendoor te doen of inderdaad om mee te nemen en onderweg een plaat te kleuren. Ideaal formaat. Tijdens het bladeren in het boek zie je al een verscheidenheid aan platen en zie je dat er voor ieder wel wat bij zit. Wat dit boekje gelijk heel afwisselend maakt. Je ziet wel dat het tekeningen zijn die uit de hand getekend zijn, de lijnen zijn soms niet geheel strak en de vakjes zijn niet overal even groot, maar dat geeft ook een speels effect aan de plaat.

Ik zal eerst wat voorbeelden laten zien uit dit boekje.

Wat ik wel leuk vond in dit boekje was dat er ook een blad in zit om een cadeaudoosje te maken. Dit is natuurlijk een klein doosje, maar er staat al bij dat je er eventueel een vergroting van kunt maken om een groter cadeaudoosje te maken.

SAM_0483

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boekje. Ik heb er voor gekozen om eerst een plaat met stift te kleuren, en heb hierbij gekozen voor de Sakura Koi Color brush pens. Het papier is van een goede kwaliteit. de stiften drukken niet door op dit papier en de kleuren worden mooi weergegeven. Ook bij meerdere malen over 1 plek gaan met de stift rult het papier niet.

SAM_0486_1

Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Ik heb maar 2 potloden gebruikt en door verschillende druk krijg je ook verschillende kleurtonen. Dit gaat heel goed op dit papier. Het pigment wordt makkelijk afgegeven en het papier kleurt heel erg fijn.

SAM_0488_1

Conclusie: Het boekje heeft een heel handig klein formaat. Zoals de titel al zegt kleuren on the go. Ideaal ook voor onderweg. Stift en potlood kleurt heel erg fijn in dit boekje. En door de verschillende platen heb je genoeg afwisseling. Je hebt makkelijke en wat moeilijkere platen in dit boekje staan. Voor ieder wat wils. Ideaal dus als je veel onderweg bent en vaak moet wachten. Dan kun je de tijd goed doorkomen door even een plaat in dit boekje te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleuren on the go
Illustrator: Annelies Spang
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 152 x 153 x 7 mm
ISBN: 9789021560908

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *