Harry Potter kleurboek voor volwassenen

foto 1

Van uitgeverij BBNC ontvingen we dit super leuke Harry potter kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we BBNC natuurlijk bedanken.

Informatie op het internet: De magische wereld van Harry Potter zit vol met stralende kleuren. Van de wapens van de vier afdelingen van Zweinstein tot de extravagante waren uit de Tovertweelings Topfopshop. Ontdek de gedetailleerde illustraties en ontwerpen die gebruikt zijn bij het maken van de Harry Potter films, de magische wezens, de iconische scènes en prachtige rekwisieten die gebruikt zijn tijdens de opnamen. Vul de wonderlijke lijntekeningen uit de wereld van de tovenaars met kleur, waaronder Zweinstein, Het Verboden Bos, Het Lokaal voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten en het onvergetelijke laatste gevecht tussen Harry en Voldemort. Het is uniek en interactief: Harry Potter kleurboek voor volwassenen is een perfect collecter’s item voor alle fans van de blockbuster saga.

Dit is echt een boek die de Potter-fans niet willen missen. Alle belangrijke personen en magische elementen komen in dit kleurboek voorbij. Het boek zelf ziet er uitnodigend uit door zijn prachtige kaft met gouden inzetten. Ik zelf vind de Potter films prachtig dus ga ik snel aan de slag om te kijken wat dit boek me brengt. Eerst een paar voorbeelden uit het boek.

Het is natuurlijk een boek om je fantasie te gebruiken, maar voor kleurders die natuurgetrouw willen kleuren staan er achter in het boek prachtige voorbeeldplaten en je kunt natuurlijk ook zoeken op het internet.

fot 6

Als eerste trok me de kleurplaat met de feniks erg aan. De vurige vogel die kan ontploffen. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell polychromos en daarna geblend met een alcoholblender. Kan niets anders zeggen dan dat het iets gelige papier super van kwaliteit is voor potloden. De pigment van het potlood pakt makkelijk en het kleurt erg soepel. Ik kon de kleuren van de vogel goed door en over elkaar mengen. Het blenden was ook geen enkel probleem. Papier rult niet en houd zich goed.

foto 7

Nadat ik de feniks in zijn originele kleur had gedaan wilde ik toch ook een plaat kleuren in vrije kleuren. Deze plaat staat wel als voorbeeld in het boek, maar ik heb gekozen om, met de Koh I Noor polycolor potloden, mijn eigen kleurinbreng er aan te geven. Deze potloden zijn ook erg geschikt om in dit boek te gebruiken. Door met de donkere tint aan te zetten over de lichtere kleur krijg je mooie dieptes in de plaat. Blenden of doezelen was hier na afloop niet nodig.

foto 8

Potloden gaan in dit boek dus prachtig, maar na testen op een klein stukje achterin merkte ik, dat met stift in dit boek, toch wel lastig word. Toch heb ik een plaat uitgetest om met 3 soorten te kleuren. Ik heb een plaat gekozen waarvan ik de achterkant iets minder vond en voor de zekerheid ook een blaadje er tussen gelegd. Deze plaat heb ik gekleurd in een combinatie met Tombow dual brush en de Faber Castell pitt. Beide soorten drukken licht door op de achterkant. Omdat dat toch al door drukte heb ik voor de achtergrond de alcoholmarkers gebruikt. Ondanks dat deze kleurmaterialen alle drie doordrukten blijft het papier wel glad en bobbelt het niet nu er natter materiaal is gebruikt.

fot 9

Conclusie: Ik heb echt genoten van dit boek met erg veel diversen platen uit alle Potter belevenissen. Minpuntje blijft het gebruik van stiften op het daarvoor iets te dunne papier. Met potloden daarin tegen is het heerlijk om te kleuren. Met gekleurde voorbeelden voor de liefhebber en anders je eigen fantasie gebruiken. Het boek is zowel voor de beginnende, als voor de gevorderde superleuk om te doen. Een must voor de fans maar zeker ook voor de andere kleurders. En voor de echte fans verschijnt er binnenkort ook nog een deel 2.

Gegevens van dit boek:
Titel: Harry Potter kleurboek voor volwassenen
Uitgever: BBNC Uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 12x280x215 mm
ISBN: 9789045319353

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *