Koh-I-Noor Gioconda Softpastel potloden

Gioconda doos

Van KOH-I-NOOR Benelux ontvingen wij een set Gioconda soft pastel potloden om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we KOH-I-NOOR Benelux natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: GIOCONDA pastelpotloden van Koh-I-Noor zijn van hoogwaardige kwaliteit. Gioconda soft pastel potloden bieden de gladde afwerking van de conventionele pastels zonder de rommel. Ze zijn hoog gepigmenteerd met een boterachtig glad gevoel en hebben uitstekende meng- en verstevigende eigenschappen op donkere of lichte oppervlakken. Alle kleuren zijn lichtecht en kleurvast. Gioconda soft pastel potloden hebben een cederhouten behuizing voor scherp en nauwkeurig slijpen met een minimum aan afval. De potloden zijn goed te gebruiken in combinatie met pastelkrijtjes. Met deze potloden kunt u gemakkelijk kleine details aanbrengen in uw tekening. Tijdens de productie worden er geen giftige stoffen gebruikt zodat de pastelpotloden geschikt zijn voor alle leeftijden en milieuvriendelijker zijn. Ze zijn los verkrijgbaar maar ook in sets, verpakt in een metalen blik. Te verkrijgen in aantallen van 12, 24 of 48 stuks. De potloden zijn voorgeslepen.

Toen we deze set pastelpotloden kregen was ik hier wel erg nieuwsgierig naar. Ik had nog nooit met pastelpotloden gekleurd maar er wel al heel veel over gehoord en gelezen.

Ik heb eerst een plaat gekleurd die ik uitgezocht had op pinterest. Ik heb deze op 120 grams printerpapier uitgeprint en ben gaan kleuren. Ik heb eigenlijk de randen gekleurd en de rest met de doezelaar uitgesmeerd. Dit ging heel goed. Het pastel hechtte heel goed aan het papier. En de kleurweergave was heel goed. Mij viel al meteen op dat er erg mooie zachte kleuren bij zaten. Hier houd ik wel van. Na het kleuren de plaat natuurlijk gefixeerd met Fixatief. Dit is een spray die er voor zorgt dat de pastel niet meer afgeeft en de kleur behouden blijft. Anders zou je naar verloop van tijd niks meer over houden van je ingekleurde plaat en dat zou toch ook zonde zijn.

SAM_0477

Hierna wilde ik natuurlijk ook nog uitproberen of de pastelpotloden op ander papier ook zo fijn kleurden. Dus heb ik een kleurplaat van de Dikke dames uit de enige echte kleurglossy voor volwassenen genomen. En ben ik aan de slag gegaan met de pastelpotloden. Ook hierbij merkte ik dat het kleuren van de randen voldoende was en dat je de rest met de doezelaar kon uitsmeren over de rest van het te kleuren vak. Je merkt dat de pastel heel zuinig in gebruik is. Slijpen is bijna niet nodig. Mocht het nodig zijn, denk er dan aan dat je een aparte slijper voor pastelpotloden gebruikt of bijvoorbeeld met een mesje een stukje hout wegsnijdt. Het pigment wordt ook nu weer goed weergegeven en de kleuren zijn mooi helder en zacht. Natuurlijk deze plaat ook weer gefixeerd aan het einde.

SAM_0470

Conclusie: De pastelpotloden geven genoeg pigment af en het pigment is ook goed te verdelen met een doezelaar. Je gebruikt steeds maar heel weinig van het potlood, waardoor je de pastelpotloden maar heel weinig hoeft te slijpen. Mocht je ze slijpen let er dan op dat je een aparte slijper voor pastelpotloden gebruikt. Na het kleuren moeten platen die gekleurd zijn met pastelpotloden wel altijd gefixeerd worden met fixatief.  Om te voorkomen dat de plaat blijft afgeven.

Wil je weten waar deze potloden te koop zijn? Kijk dan op de site van KOH-I-NOOR Benelux voor de verkoopadressen.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van KOH-I-NOOR Benelux? Like dan hun facebookpagina en mis niks meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *