De enige echte kleurglossy voor volwassenen nummer 2

SAM_0459

Van uitgeverij Personalia ontvingen wij het tijdschrift De enige echte kleurglossy voor volwassenen nummer 2 om een recensie over te schrijven. Hier willen we uitgeverij Personalia hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Het magazine wil je inspireren en informeren over alles wat er mogelijk is rond kleuren voor volwassenen. Daarnaast biedt het je meteen de kans om je creativiteit los te laten op de meer dan 70 prachtige kleurplaten en uitneembare ansichtkaarten in ieder magazine.

We hadden over nummer 1 van de kleurglossy al een recensie geschreven en daar waren we helaas niet zo positief over. Dus ik ben benieuwd of er bij nummer 2 al iets verbeterd is.

Zoals ook bij nummer 1 staan ook hier weer een heel aantal kleurplaten in, ik zal beginnen met een aantal voorbeelden te laten zien.

Ik ben eerst begonnen met het tijdschrift doorbladeren. Er staan deze keer ook wat gekleurde kleurplaten van lezers in die in het eerste nummer van dit magazine stonden. Dit is wel een leuke interactie met de lezers van dit tijdschrift.

Wat me wel weer meteen opvalt is dat de artikelen die er instaan wel over kleur gaan, maar heel weinig artikelen eigenlijk maar over het echte kleuren gaan. Dit blijft toch een gemis vind ik.
SAM_0462
Deze keer is er wel aandacht besteed door Julia Woning aan doezelen en aquarellen. Dit wordt aan de hand van een hoop foto’s duidelijk uitgelegd. Dit vind ik wel een goed artikel en hier mogen van mij nog veel meer artikelen over verschijnen. Dit gaat echt over kleuren en kleurtechnieken. Waar het tijdschrift naar mijn idee echt voor bedoeld is.

Verder staan er een hoop artikelen  in die wel met kleur te maken hebben maar niet met kleuren. Zoals bijvoorbeeld het artikel over Matijs Vrieze. Hij vertelt hierin hoe belangrijk kleur is in een gerecht. Door de kleur wordt een gerecht aantrekkelijk en word een gerecht uitnodigend. Echter dit artikel gaat geheel over eten en wat kleur met eten doet.

SAM_0461
We hebben een artikel over de favoriete kleur van Krystl, en wat kleur met haar doet, en of ze dit tijdens haar optredens ook gebruikt. Krystl tekent zelf ook voor haar optredens en merkt dat ze daar erg rustig van wordt. Maar ook dit artikel heeft vooral met kleur en niet met kleuren te maken.

SAM_0467

Zo hebben we ook een artikel over Jan van Haasteren, op het moment behoorlijk populair van de Jan van Haasteren puzzels en kleurboeken. Hij verteld over hoe hij zijn tekeningen maakt en hoe hij zijn platen inkleurt. Hoe zorgvuldig dit werkje gedaan moet worden. Dit was erg leuk om te lezen en hoort ook echt in dit tijdschrift thuis.

Ik ben zelf natuurlijk ook gaan kleuren in dit tijdschrift. Ondanks dat dit maar een gedeelte van het tijdschrift betreft blijven we toch altijd benieuwd hoe de kwaliteit van het papier is. En wat ik op zich wel handig vind, je kunt zo ook uittesten of je een bepaald soort tekening wat vind. Zo vind je er enkele kleurplaten van de elephant parade, die je ook in het enige echte olifantenkleurboek voor volwassenen vindt, of enkele kleurplaten van Julia woning, de ondertussen wel bekende Dikke dames en een enkele plaat in de stijl van het enige echte dierenkleurboek. Ook vind je er enkele Jan van Haasteren kleurplaten. Zo kun je de verschillende soorten kleurplaten mooi uittesten voor je er een heel boek aanschaft.

Ik ben begonnen met een kleurplaat van Jan van Haasteren. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT dual brush pens en de Faber Castell Pitt artist brush pens. Beide stiften kleurden erg fijn op dit papier en de kleuren werden ook goed weergegeven op het papier. Helaas drukten de stiften wel lichtjes door op de achterkant, waardoor de achterkant toch wat moeilijker kleuren wordt. De plaat vond ik wel leuk om te doen, maar is geen plaat die je even snel tussendoor doet.

SAM_0468
Hierna heb ik ook nog een plaat gekleurd met potlood. Ik heb hierbij gekozen voor pastelpotloden, namelijk de Koh-I-Noor Gioconda, de pastel werkte ook erg fijn op dit papier. Het liet zich makkelijk aanbrengen en verdelen met een doezelaar. Wat ik wel merkte was, dat als ik met de doezelaar over het zwarte randje ging dan gaf het zwart af, dit vind ik op zich wel jammer. Bij pastelpotloden moet je er wel altijd aan denken dat je de plaat aan het einde fixeert anders blijft het potlood afgeven.

SAM_0470

Conclusie: Dit tijdschrift heeft in het middenstuk een aantal kleurplaten waar je een behoorlijke afwisseling aan platen hebt, en waar je mooi kunt uittesten of de verschillende platen iets voor je zijn voor je het gehele boek aanschaft. Voor en achteraan zitten artikelen die met kleur te maken hebben. Deze zouden wat mij betreft iets meer over kleuren mogen gaan. Het artikel van Julia Woning over kleurtechnieken vond ik erg leuk en denk dat vooral een beginnende kleurder hier heel veel aan zal hebben. Ik zie wel al vooruitgang ten opzichte van nummer 1. Dus wie weet wordt deze positieve stijging voort gezet in de volgende nummers.

Gegevens van dit tijdschrift:
Titel: De enige echte kleurglossy voor volwassenen
Nummer: 2
Uitgeverij: BBNC uitgeverij en uitgeverij Personalia
Verschijningsfrequentie: 6 x per jaar
Losse prijs: € 8,95
Abbonementsprijs: € 49,50 per jaar

De kleurglossy is verkrijgbaar, daar waar ze tijdschriften verkopen of bij Kleurglossy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *