Naar de maan

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

Van THOTH  ontvingen wij het boek Naar de Maan om uit te testen en een recensie over te schrijven.

Informatie die te vinden is op internet: Klim naar de maan met dit geweldige, uitklapbare kleurboek, het langste ter wereld!
Kleur een fantastische toren met draken, heksen, ruimtestations en vliegende olifanten. Begin in je huis op de grond en kleur je weg omhoog, helemaal naar de maan!


Toen ik dit boek kreeg was ik hier wel benieuwd naar. Het is een kleurboek met 1 plaat van ruim 4,5 meter lang(!) Dus met recht dat dit het langste kleurboek ter wereld genoemd wordt.
Ik zal je eerst wat voorbeelden uit de plaat laten zien:

Zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet is de kleurplaat toch behoorlijk afwisselend. En zie je dat je gepriegel afgewisseld wordt met wat eenvoudigere stukjes. Dit maakte me nog eens extra nieuwsgierig.

Ik heb besloten dat ik hem met stift ga inkleuren. Dit lijkt mij bij deze, en zeker met de gekleurde achtergrond, mooier als geheel. Ik heb verschillende soorten stift gebruikt. Ik heb o.a. de Faber Castell pitt artist brush pens, de Tombow abt dual brush pens en de Staedtler triplus color gebruikt om deze plaat in te kleuren. De stiften kleurden allemaal erg fijn op dit papier. De kleur werd mooi opgenomen en werd ook mooi weergegeven.
Wat ik onder het kleuren wel merkte was dat zodra ik iets verder was in de kleurplaat het toch wat lastig werd om bij het goede stuk te komen om te kleuren. Of ik moest heel erg over de tafel gaan hangen om het stuk te kleuren, of ik moest hem in de andere weg leggen zodat ik vanaf de zijkant er bij kon. Dit is iets lastiger bij dit boek. Ik heb de eerste 2 pagina’s tot nog toe gekleurd, maar wil zeker nog meer gaan kleuren. Hij is te leuk om niet af te maken.

Conclusie: Het is met recht het langste kleurboek te noemen, met zijn ruim 4,5 meter lengte. De verschillende soorten stift kleurden erg fijn op dit papier. Echter wat wel behoorlijk lastig was, was om op een bepaald moment bij het te kleuren stuk te komen. Je kunt de pagina’s wel omvouwen maar dan nog moet je het boek nog in de zijrichting leggen om goed erbij te komen. Maar ondanks dat dit wat lastiger is vind ik het een erg leuk boek om te kleuren. Het is een afwisselende kleurplaat met makkelijkere en moeilijkere delen. En ideaal om bijvoorbeeld samen met je (klein)kinderen in te kleuren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Naar de maan
Illustrator: Sarah Yoon
Uitgever: Thoth
Aantal pagina’s: 15
Afmetingen: 220 x 350 x 22 mm
ISBN: 9789068686968
Prijs: € 9,90

Dit boek is vanaf maart o.a. verkrijgbaar bij Bol, de verschillende boekhandels en bij THOTH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *