Het officiële A Game of Thrones kleurboek

SAM_0427

Van uitgeverij Q kregen we “Het officiële A Game of Thrones kleurboek” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we uitgeverij Q hartelijk bedanken.

SAM_0436

Informatie die te vinden is op internet: Ervaar het epische verhaal van George R.R. Martin als nooit tevoren in dit unieke kleurboek met vijfenveertig exclusieve illustraties!
Dompel je onder in een wereld waar bruiloften rood zijn, vuur groen is en schulden in goud worden betaald; weergegeven in prachtige illustraties van de bekende illustratoren Yvonne Gilbert, John Howe, Tomislav Tomic, Adam Stower en Levi Pinfold. In Het officiële A Game of Thrones-kleurboek komt de door George R.R. Martin tot in detail opgebouwde wereld tot leven.

Ik zal jullie eerst enkele voorbeelden uit het boek laten zien, zodat jullie een idee hebben wat jullie van het boek kunnen verwachten.

Er staan erg mooie gedetailleerde platen in het boek.

Ik ben zelf natuurlijk ook gaan kleuren in het boek. Ik heb gekozen om een schild te kleuren van “House Stark”. Sorry voor de echte Game of Thrones fans, ik ken het schild niet uit mijn hoofd en kon er ook geen voorbeeld van vinden, dus naar eigen fantasie ingekleurd. Ik heb deze plaat ingekleurd met potlood en heb gekozen voor de Faber Castell Polychromos. Deze kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment werd makkelijk afgegeven aan het papier en ook bij weinig druk word er genoeg kleur afgegeven.

SAM_0435

Hierna heb ik nog een plaat gekleurd met de Tombow ABT Dual brush pens. Ook de stiften kleurden erg fijn op dit papier. De inkt werd mooi opgenomen en drukte niet door, al zou dit bij dit boek geen enkel probleem zijn, omdat de platen enkelzijdig bedrukt zijn. Op de linkerpagina staat steeds de titel van de kleurplaat. Bij de schilden staat er bij van welk huis het schild is, bij de andere platen staat erbij wie er op de plaat staat.

SAM_0432

Conclusie: In dit boek kun je goed kleuren met potlood maar ook met stift. Door dat het enkelzijdig bedrukt is maakt het ook niet uit als een stift zou doordrukken, al drukten de stiften die ik gebruikt had niet door. Dit boek is niet alleen leuk voor de Games of Thrones fans maar ook voor de kleurders die van de iets stoerdere kleurplaten houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het officiële A Game of Thrones kleurboek
Illustrator: George R.R. Martin
Uitgever: Uitgeverij QAantal pagina’s: 96
Afmetingen: 240 x 240 x 9 mm
ISBN: 9789021401959

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *