Beautiful Creatures

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto1

Dit prachtig boek kregen we van Huelish om er een recensie over te schrijven. Uiteraard willen we Huelish hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet ( vrij vertaald): Maak zelf prachtig, echt lijkend artwork. Kleur over het grijs om je plaat tot leven te brengen in dit unieke kleuren voor volwassenen boek. Kies een plaat en laat de schaduwen je begeleiden voor een prachtig resultaat. Dit boek met 48 prachtige platen van hoge kwaliteit zorgt voor veel creativiteit. Geprint op natuurvriendelijk FSC papier. Beautiful creatures opent een deur naar expressie en geeft veel plezier in kleuren.

Zelden heb ik zo’n mooi boek in mijn handen gehad. Mooi van formaat en een stevige kaft. Goede uitleg met voorbeelden hoe je het beste zo realistisch mogelijk kan kleuren hierin. Er zijn 48 diversen kleurplaten met uiteenlopende dieren. De platen zijn enkelzijdig gedrukt dus ideaal om er met alle materialen op te werken. Het papier voelt goed stevig aan. Hieronder enkele voorbeelden uit dit boek.

Zoals beschreven in het boek is het erg handig dat de schaduwen al op de plaat staan, zo is het mogelijk om zelfs voor de beginnende kleurders een mooie plaat te maken.
De donkerste kleuren op de plaat zet je ook aan met het donkerste kleurmateriaal. Je werkt daarna steeds lichter tot het einde. Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met pastelpotloden van Bruynzeel en Derwent. Pastel hecht erg goed aan dit papier en is makkelijk om kleurverschillen mee te maken. Wel altijd als het klaar is fixeren in verband met het uitwrijven.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik gemaakt met de Faber Castell pitt en een tombow brush stift. Het papier is prima om met deze materialen te kleuren. Het vloeit niet uit en de kleur blijft erg mooi. Doordrukken heb je met deze kleurmaterialen geen last van.

foto7

Tenslotte wilde ik toch ook mijn markers gebruiken en heb daarvoor deze prachtige vogels gekozen. Ook met de markers vloeit de kleur niet uit. Ze drukken natuurlijk iets door maar dat is in dit boek geen enkel probleem.

foto 8

De laatste die ik gekleurd heb is het leuke visje in het koraal. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell polychromos en de achtergrond heb ik gemaakt met de Staedtler pastelkrijt dat ik met een grote doezelaar uitgewreven heb.

foto 9

Conclusie: Persoonlijk vind ik dit boek een uitzonderlijk mooi exemplaar die toch erg verschild met de normale kleuren voor volwassenen boeken. Het mooiste vind ik het gebruik van potlood of pastel hierin maar ook met stift of marker prima te doen. Echt eens iets heel anders en te kleuren door beginners en gevorderden. Enkelzijdig bedrukt waardoor je met alle kleurmaterialen er een prachtige plaat van kunt maken. De platen lijken gekleurd levensecht en zeker de moeite waard om in te lijsten. Doordat er een handige perforatierand aan elke plaat zit zijn ze makkelijk uit het boek te halen. Laat je eens verrassen door deze hele andere kleurtechniek. Een boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Beautiful Creatures
Illustrator: Nicole Stocker
Uitgever: Huelish
Aantal pagina’s: 106
Afmetingen: 23,4 x 26,7 x 1cm
ISBN: 9780994862303

Dit boek is verkrijgbaar op Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *