Kleurcadeauboek Hoera

foto 1Dit leuke boekje kregen we van Imagegroup holland om er een recensie over te schrijven. Natuurlijk willen we Imagegroup hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Kleurboeken zijn allang niet meer het domein van alleen kinderen. Ook volwassenen ontdekken in toenemende mate het plezier van kleuren, het herkennen van vormen en het werken met diverse technieken en materialen. Met dit trendy kleurcadeauboekje kan iemand zijn of haar artistieke talenten botvieren. Ingenieuze patronen en verrassende tekeningen worden afgewisseld met inspirerende teksten. Met rond doosje met vijf kleurpotloden. De omslag is gedrukt op kraftpapier met hippe fluorinkten.

Wat mij gelijk erg opvalt is de leuke manier hoe het potloodkokertje vast zit aan het kleurboek. Handig en over nagedacht. Het boekje is vrij stevig en in de koker zitten 5 standaard kleurpotloden.

Zoals de titel aan aangeeft gaat dit boek helemaal over verjaardagen en feesten. Een erg leuk onderwerp. Een kleine greep uit het boek.

Er staan diversen patronen en platen in om te kleuren. Op sommige bladzijden staan er leuke of grappige feestteksten vermeld bij een tekening. Mijn eerste plaat heb ik gekozen om dat het woord “gefeliciteerd” toch wel het meeste gebruikt word. Deze heb ik gekleurd met de bijgeleverde 5 potloden.

foto4

Ze kleuren leuk op het goede papier van het boekje maar de kwaliteit van deze potloden is toch wel iets minder dan een standaard kleurpotlood. Maar het is toch erg leuk geworden.

foto5

De volgende twee platen heb ik gekleurd met stabilo stift en met de tombow brush stiften. Stiften werken prima op dit papier. Ze drukken niet door en de kleuren vloeien mooi uit. Een heb ik er nog bewerkt met pastelkrijt en ook dit gaat erg goed en de pastel hecht goed aan het papier.

Conclusie: Een erg leuk boekje om cadeau te geven. Met fijn papier om met diversen materialen op te kleuren. De potloden zie ik meer als extra geschenk en zijn niet van top kwaliteit. Zeer leuke verschillende kleurplaten met feestelijke spreuken. Voor elke kleurder zit er wel een leuke plaat tussen van grover tot priegelwerk. En inderdaad maak van elke plaat een feestje.

Gegevens van het boek:
Titel: Kleurcadeauboek Hoera
Uitgever: Imagebooks
Afmetingen: 13 x 13 cm
ISBN: 9789461447173

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *