Dag van de doden – Schattige schedels

SAM_0378

Van Ingewikkeld kleuren ontvingen wij het boek Dag van de doden – Schattige schedels om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Ingewikkeld kleuren hartelijk bedanken.

SAM_0387

Informatie die te vinden is op internet: Kleurboek voor volwassenen en oudere kinderen. Gedetailleerde designs van schedels gevuld met ingewikkelde vormen en patronen die uw handen en geest uren zoet houden. Elke kleurplaat is enkelzijdig bedrukt met een egale zwarte achterkant. Inhoud: 21 kleurplaten met zwarte lijnen op een zwarte achtergrond. 21 kleurplaten met grijze lijnen op een witte achtergrond. 6 blanco ontwerpen om je eigen schedel te ontwerpen. Ingewikkelde en drukke ontwerpen die kleurders van ieder niveau bezig zullen houden.

Ik was erg benieuwd naar dit boek, aangezien wij voor Ingewikkeld kleuren de vertaling naar het nederlands van deze boeken verzorgd hebben, ook de tekst voor Amazon.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Zoals je in de voorbeelden ziet heb je kleurplaten met een witte achtergrond en met een zwarte achtergrond. Iedere schedel staat 1 maal op een zwarte achtergrond en 1 maal op een witte.  Bij de witte achtergrond zijn de lijnen ook grijs in plaats van zwart. Dit is wel even wennen.

Ik ben begonnen te kleuren met potlood en heb hierbij gekozen voor de Caran D’ache pablo potloden. Ik heb een schedel uitgezocht met een witte achtergrond en de grijze lijnen. Ik merkte dat dit best lastig kleuren was, door het grijs moet je nog voorzichtiger kleuren en dit zorgt voor een extra uitdaging. Ik ben niet helemaal tevreden met het eindresultaat van deze plaat. Ik vind de plaat erg flets overkomen, dit komt wellicht ook door de grijze lijnen op de witte achtergrond. De potloden kleurden wel fijn op dit papier.

SAM_0379

Hierna heb ik een plaat gekleurd met stift. Ik heb hierbij gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. De Tombows hebben een kwastpunt en deze gleden erg makkelijk over het papier. De kleurafgifte was erg goed en de inkt werd mooi opgenomen door het papier. Je ziet ook meteen dat de schedel veel mooier overkomt en absoluut niet flets is.

SAM_0380

Omdat het boek enkelzijdig bedrukt is, vond ik dit ideaal om ook nog een plaat te kleuren met alcoholmarkers. Ik heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. En ook dit gaat heel goed op dit papier. Alcoholmarkers hebben nog al eens last om te bloeden op papier, maar hier heb je bij dit papier helemaal geen last van. De achterkant van de pagina is zwart, waardoor je eigenlijk niet ziet dat de markers doordrukken. Voor de zekerheid had ik een wit blad er tussen gelegd maar hier hebben de markers niet op doorgedrukt.

SAM_0381

Achterin het boek staan nog 6 lege schedels die je naar eigen idee kunt invullen. Dit kan bijvoorbeeld met zentangles, lijnen of figuren. Dit zorgt er voor dat dit boek een leuk extra heeft en je een schedel kunt ontwerpen die echt uniek is.

SAM_0388

Conclusie: Dit boek bevat een verscheidenheid aan schedels, waarbij iedere schedel 2 maal in het boek staat, 1 maal op een zwarte achtergrond en 1 maal op een witte. Door de verschillende achtergronden krijg je toch meteen een heel ander effect. De verschillende materialen kleuren fijn op dit papier. Al vond ik wel dat bij het kleuren met potlood op een witte achtergrond het resultaat er erg flets uit zag. Dit vind ik erg jammer en komt wellicht door de grijze lijnen bij de witte achtergrond. Echter als je er van houdt om schedels te kleuren of zelf eens een schedel wilt invullen met tekenen dan zou dit boek niet in je collectie mogen ontbreken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dag van de doden – Schattige schedels
Illustrator: Antony Briggs
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 100
Afmetingen: 20,3 x 0,5 x 25,4 cm
ISBN: 9781519633217

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *