Ultimate Coloring Book Treasury

foto 1

Het Ultimate Coloring Book Treasury van Valentina Harper en Thaneeya McArdle heb ik aangeschaft omdat ik toch wel van deze stijl hou. Typisch aan het boek zijn de rondjes die de tekenaar altijd gebruikt in haar platen. Ik vind het dan ook erg leuk om jullie een kijkje mee te laten nemen in dit voor mij  prachtige boek.

Informatie die te vinden is op internet:(vrij vertaald) In dit grote kleurboek voor volwassenen zitten 96 kleurplaten die je creativiteit zullen aanspreken. Iedere gedetailleerde afbeelding is ontwerpen om je te helpen te ontspannen terwijl je je creativiteit aanspreekt.
Enkele gekleurde voorbeelden zijn toegevoegd samen met een handige uitwerking van kleurtechnieken. Dit therapeutisch kleurboek is uitermate geschikt om te kleuren met markers, kleurpotloden, gelpennen of aquarelpotloden. Gedrukt op extra goede kwaliteit, extra dik papier waarop stiften niet doordrukken. Alle pagina’s zijn vooraf geperforeerd voor het gemakkelijk verwijderen uit het boek.

Ook in dit boek staat uitgebreide informatie over kleuren, technieken en kleurtheorie.

Hieronder wat voorbeelden van de platen die erin staan.

De eerste plaat die ik gekleurd heb, heb ik  met Stabilo en Staedtler fineliner gekleurd. Deze gaan super op het papier en je ziet niet eens de aanzet. Ik ben dan ook erg tevreden over deze plaat!

foto 9

De tweede plaat heb ik gekleurd met Faber Castell polychromos en nabewerkt met Talens reukloze terpentine. Ook deze vette potloden gaan fantastisch en het nabewerken gaat ook prima. Erg leuk geworden deze plaat!

foto 10

Mijn derde plaat is gekleurd met Sharpies. Dat is een marker en zoals met markers, weet je dat ze doordrukken, maar omdat het boek enkelzijdig is gedrukt, is dat geen probleem. Aangezien de sharpies toch best een harde punt hebben, ben ik wel tevreden over deze plaat. Mooie heldere kleuren en streeploos op het papier.

foto 11

Conclusie: Ja, ik hou van dit boek en van deze stijl! Ik kan dus niks negatiefs zeggen hierover. De platen zijn enkelzijdig, je kunt ze er makkelijk uithalen, het boek zit in een ringband dus wat wil je nog meer. Zowel potlood als stift gaan top in het boek. Zeker een aanrader als je eens echt iets anders wilt kleuren!

Gegevens van dit boek:
Titel: Ultimate Coloring Book Treasury
Illustrator: Valentina Harper & Thaneeya Mcardle
Uitgever: Designs Originals
Aantal pagina’s: 208
Afmetingen: 216 x 279 x 19 mm
ISBN: 9781497200241

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *