Look – Het urban fashion kleurboek

foto 1

Van Karakter Uitgeverij ontvingen wij het urban fashion kleurboek “Look” en ik mag daar een review van maken. Natuurlijk bedanken wij Karakter Uitgeverij hartelijk voor het ontvangen boek.

Inormatie die te vinden is op internet: Parijs, Antwerpen, Londen, Milaan, Stockholm, New York, Shanghai, Tokio, Seoul en Zuid-Korea. Look neemt je met levensechte kleurplaten van trendy en chique settings mee op een fashiontour over de hele wereld. Fashion illustrator Suwa heeft elke kleurplaat tot in detail getekend: stijlvolle outfi ts, kapsels, accessoires (met onder andere een Franse bulldog en hip skateboard), modellenposes en natuurlijk de look. Het is aan de lezer om op de stoel van de ontwerper te zitten en elke setting kleur te geven en zo een eigen fashionstatement te maken. Experimenteer met nuances en contrasten en laat hiermee alle modesteden tot leven komen

Mijn eerste indruk van het boek… oei, portretten haha. Maar de uitdaging aan gaan, is daarom des te leuker. Verder vind ik het boek erg leuk uitzien en wat ik dan weer leuk vind, is dat ze de fashion steden ook hebben benoemd en ook de details hebben gebruikt van de steden. Zo zijn de straatlantaarns ook echt zoals ze in de steden zijn. Daar hou ik van. Ook zie je bij de platen typische details die bij de steden horen. Aan de plaat zie je bijvoorbeeld dat het om New York gaat. Erg leuk!

Mijn eerste plaat heb ik ingekleurd met Faber Castell pitts brush. Voor het gezicht heb ik mijn eigen make-up gebruikt. De pitts doen het super op het papier. Niks op aan te merken. Mijn make-up pakt ook goed. Ik ben dan ook erg tevreden over deze plaat.

foto 6

Mijn tweede plaat heb ik gekleurd met Faber Castell polychromos en heb ik nabewerkt met Talens reukloze terpentine. Ook hierbij gaat het kleuren op het papier erg goed. Het nabewerken gaat ook erg goed. Ik ben dan ook over deze plaat erg tevreden.

foto 7

Conclusie: Het kleuren van gezichten is mij niet tegen gevallen. Ik vind het wel erg leuk om te doen. Dit boek is dan ook uitermate geschikt om daar helemaal los in te gaan. Je kan kiezen voor de wat makkelijkere platen maar er staan zeker uitdagingen in. Erg leuk dat het boek, zoals ik al eerder zei, erg gedetailleerd is in de omgeving en de uitstraling van de tekeningen. Zowel potloden als stift gaan prima op het papier. Dit boek is dan ook zeker een aanrader als je eens iets anders wilt kleuren!

Gegevens van het boek:
Titel: Look
Illustrator: Suwa
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 241 x 242 x 10 mm
ISBN: 9789045208657

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *