De enige echte enorme kleurdoos voor volwassenen

SAM_0332

Van BBNC uitgevers ontvingen wij De enige echte enorme kleurdoos om uit te testen en onze bevindingen in een recensie te plaatsen.

SAM_0335

Informatie die te vinden is op internet: ‘De enige echte enorme kleurdoos voor volwassenen’ bevat maar liefst 48 kwaliteitspotloden. Een mooie, extra grote kleurdoos met potloden in alle kleuren van de regenboog. De doos past perfect bij het design van onze kleurboeken. De potloden bieden de basis om met onze kleurboeken aan de slag te kunnen. Samen met een van de kleurboeken is dit een prachtig cadeau (voor jezelf)!

We hebben een tijd geleden al De enige echte kleurdoos voor volwassenen gerecenseerd, dus ik was wel benieuwd of ze bepaalde dingen verbeterd hadden.

Ik ben begonnen te kleuren in het Huis, tuin en keuken kleurboek. De potloden geven genoeg kleur af al moet ik wel iets harder drukken op het potlood. En wat me daarbij ook meteen weer opvalt is dat een potlood soms verschillende kleuren afgeeft. Dat is helaas nog niet veranderd want hier had ik ook last van bij de enige echte kleurdoos voor volwassenen. Dit betekent voor mij dat de kwaliteit van deze potloden toch ietwat tegen vallen.
SAM_0831

Hierna ben ik toch nog een mandala gaan kleuren uit het enige echte mandala kleurboek om te versturen. Benieuwd of het deze keer goed gaat. Maar helaas als ik met de roze kleur kleur komt er iets van een paars/blauwachtige kleur erbij. Zie rode pijl. Wat erg jammer is. BBNC zegt dat het kwaliteitspotloden zijn echter als er een andere kleur afgegeven wordt, noem ik het niet echt een kwaliteitspotlood. Helaas.
SAM_0312
Hierna de mandala nabewerkt met Derwent Blenderpen (zelfde effect als doezelen met doezelaar en geurloze terpentine) in de hoop dat het kleurverschil dan minder op zou vallen. En na het bewerken komen de kleuren inderdaad beter uit en valt het kleurverschil niet meer op gelukkig.

SAM_0336

Conclusie: De kleurafgifte van de potloden is goed, echter krijg je soms meerdere kleuren bij het gebruik van 1 kleur, wat ik persoonlijk heel jammer vind. En wat voor mijn gevoel niet mag gebeuren bij een kwaliteitspotlood, zoals BBNC hun potloden betiteld. Als je na het kleuren je tekening nabewerkt met een blenderpen of geurloze terpentine en een doezelaar valt het kleurverschil van de potloden niet zo heel erg op en zijn ze goed te gebruiken, maar dit zou niet nodig moeten zijn. Ik had gehoopt dat ze toch iets verbeterd zouden hebben aan de potloden.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *