Kleur je eigen Spaanse meester

foto 1

Van Karakter uitgevers kregen we dit mooie kleurboek om er een recensie over te schrijven. We willen Karakter hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Info op het internet: In dit uitdagende kleurboek voor volwassenen Kleur je eigen Spaanse meester/Colour Your Own Spanish Master staan 24 topstukken uit de expositie in de Hermitage Amsterdam, waaronder De apostelen Petrus en Paulus van El Greco, Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate en Onbevlekte ontvangenis van Murillo.
Niet eerder was er in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst, die ook nauwelijks in Nederlandse museumcollecties vertegenwoordigd is. Ontdek met deze expositie en dit kleurboek de opkomst en glorie van de Spaanse kunst in de Gouden Eeuw, waarvan de invloed uiteindelijk tot in de moderne tijd reikte.

Uitgeverij Karakter heeft ook dit keer weer een mooi exemplaar toegevoegd aan deze kunstzinnige serie kleurboeken. Spaanse meester is een erg mooi kleurboek met veel details om in te kleuren. Wat opvalt is dat er aandacht is besteed aan de schaduwen van elke plaat en tot aan de kleinste details is gedacht. Deze platen zijn niet om even op een avondje te kleuren maar dat vind ik zelf dan weer een mooie uitdaging en het geeft een andere kijk op volwassen kleuren. Hieronder een paar voorbeelden uit het boek.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met de Faber Castell polychromos en ik heb gebruik gemaakt van een blender. Het papier kleurt erg goed. De potloden gaan makkelijk over het papier en mengen zich prima. Het papier is van goede kwaliteit en ook met de blender erover is geen enkel probleem. De schaduw plekken zitten al in de platen soms wel jammer als je een lichte kleur gebruikt dat je dan de randen van die schaduw plekken blijft zien.

foto 5

Met potloden kleuren in dit boek is het fijnste dacht ik maar nu ga ik er een met stift maken dat is al een uitdaging op zich. Bij deze plaat heb ik gekozen voor de Faber Castell pitt brush en voor de kleine stukjes heb ik de stabilo gebruikt. Het papier is ook voor stift dik genoeg en drukt niet door. Nu is doordrukken geen probleem in dit boek want de platen zijn enkelzijdig bedrukt. Ik vind persoonlijk dit een hele mooie plaat geworden en een bewijs dat ook met deze platen stift gebruiken erg mooi kan zijn.

foto 6

Je kunt in dit boek je fantasie gebruiken maar als je de platen realistisch wilt kleuren, zoals de meester deed, dan zit er van elke kleurplaat een origineel voorbeeld in het boek.

foto 7

Conclusie: Een schitterend boek met kleurplaten op enkelzijdig papier. Daardoor kun je er met alle materialen op kleuren. De schaduwen zijn er in verwerkt dus ook voor de beginnende kleurder moet het geen probleem zijn om er prachtige creaties uit te maken. Het vergt iets meer tijd om alles in perfecte kleur te krijgen maar het resultaat geeft dan ook veel voldoening. Een boek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie kleurboeken. Ik heb er in ieder geval met veel plezier in gekleurd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleur je eigen Spaanse Meester
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 298 x 418 x 11 mm
ISBN: 9789045208060

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *