Harten, bloemen en vlinders

SAM_0270

Van Ingewikkeld kleuren ontvingen wij het boek Harten, bloemen en vlinders om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Ingewikkeld kleuren hartelijk bedanken.

SAM_0278

Informatie die te vinden is op internet: Met 46 enkelzijdige bedrukte pagina’s met ingewikkelde en gedetailleerde ontwerpen met hartjes, bloemen en vlinders. Er zijn twee versies van ieder design: Zwarte achtergrond met zwarte lijnen: Voor kleine ingewikkelde ruimtes en weinig open ruimtes. Witte achtergrond met grijze lijnen: De lijnen kunnen overgetekend worden en de achtergrond kan veranderd worden. Iedere pagina heeft een zwarte achtergrond om doordrukken te voorkomen. Het papier is geschikt om in te kleuren met de meeste stiften, kleurpotloden en gelpennen. Een ingewikkeld kleurboek geschikt voor volwassenen en oudere kinderen.

Ik was erg benieuwd naar dit boek, aangezien wij voor Ingewikkeld kleuren de vertaling van de engelse teksten verzorgd hebben. Dus extra nieuwsgierig naar dit boek.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Ik ben beginnen te kleuren met potloden en heb hierbij gekozen voor een plaat met een witte achtergrond. Ik heb gekleurd met de Koh-I-Noor polycolor en de Caran d’ache pablo kleurpotloden. De pablo potloden kleurden iets fijner dan de polycolor potloden maar beide soorten potloden kleurden niet zo heel fijn op dit papier.

SAM_0272

Hierna ben ik gaan kleuren met stift. Ik was wel benieuwd of dit beter ging. Ik heb gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. En dat ging inderdaad een heel stuk beter. Het papier nam de inkt heel goed op. De kleurweergave is erg goed te noemen. En doordat de pagina’s aan de achterkant zwart zijn zie je niet of de stiften door drukken.

SAM_0273

Ik heb ook nog een plaat gekleurd met alcohol markers en heb hierbij gekozen voor de Winsor & Newton Brushmarkers. Deze markers kleuren heel erg fijn op dit papier en de kleurweergave is heel er goed te noemen. Je hebt geen last van bloeden (doorlopen van de kleur) wat je toch vaker ziet in kleurboeken met alcoholmarkers. Maar in dit boek gaat dit heel erg goed.

SAM_0271

Conclusie: Het boek is een afwisselend boek met tekeningen met harten, vlinders en bloemen. Dit zijn mandala’s maar ook gewone vlinders ed. Je hebt van iedere afbeelding een tekening met een witte achtergrond en een met een zwarte achtergrond. Door de verschillende achtergronden krijg je heel verschillende platen. Potloden kleuren minder fijn op dit papier maar stift kleurt daarvoor in de plaats heel goed. En de alcoholmarkers is echt een aanrader om in dit boek te kleuren. Als je van bloemen, vlinders of hartjes kleuren houdt is dit een leuk boek voor je verzameling.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ingewikkeld kleuren: Harten, bloemen en vlinders
Illustrator: Antony Briggs
Uitgeverij: CreateSpace Independent Publishing Platform
Aantal pagina’s: 96
Afmetingen: 20.3 x 0.6 x 25.4 cm
ISBN: 9781519640468

Dit boek is o.a. te bestellen op Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *