Het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen

voorkant

Van uitgeverij BBNC kregen wij het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen om te recenseren. Hiervoor willen wij BBNC hartelijk bedanken.

achterkant

Informatie van het internet: We zijn alweer toe aan deel zes in de bestsellerserie ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen’. De populariteit van de kleurboeken lijkt geen einde te kennen! Dit najaar verschijnt ‘Het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen’, met meer dan 140 fonkelnieuwe kleurplaten om aan de grote kleurhonger te kunnen voldoen. Aan de succesformule is niets veranderd: dit is het zesde reguliere volwassenenkleurboek, op stevig papier en met schitterende nieuwe platen. Zo kunnen onze kleurfans weer een tijdje vooruit!

Ik ga jullie alvast een kijkje laten nemen in het boek. En zal enkele voorbeelden laten zien.

Ik ben na wat bladeren uitgekomen op de plaat met bomen. Deze leek mij heel leuk om te doen. Ik heb gekozen om deze plaat met stiften in te gaan kleuren. Ik heb gekozen voor de stiften van Staedtler, de Triplus. Deze stiften kleurden goed op dit papier. Ze gleden er over heen, en voor mijn gevoel vloeide de inkt helemaal niet. Ook heb ik gecheckt of deze stiften doordrukten, ook dit was niet het geval. Het papier voelt ook lekker stevig aan. Ik ben heel tevreden met het resultaat.

Daarna heb ik een plaat met bloemen uitgekozen om in te kleuren met aquarel potloden. Ik heb daarbij de potloden van Derwent gebruikt, de Inktense. En ook een paar aquarel potloden van Staedtler, de ergosoft. Ik ben begonnen met het grof inkleuren van de bloemen. Toen dit klaar was heb ik de waterbrush van Derwent erbij gepakt. Toen ben ik de bloemen gaan inkleuren. Wat me gelijk opviel was dat het papier erg ging bobbelen. Wel kwamen de kleuren goed uit in dit boek. Van de inktense iets meer, maar ik vond ook de kleuren van Staedtler mooi. Ik heb bewust de potloden niet dik aangezet. Zo blijft het wat zachter allemaal. Ik ben wel blij met het eindresultaat. Ik vind de kleuren goed uitkomen, en met de waterbrush wilde wel in dit boek. Alleen het bobbelen is jammer. Ik heb het goed laten drogen met iets zwaars erop. Het is iets minder gaan bobbelen, maar het is niet glad te krijgen helaas.

Daarna heb ik nog een plaat uitgezocht, dit keer 1 met veren en een zwarte achtergrond. Ik heb gekozen om de potloden van Bruynzeel, de expressions en de Faber castell, de polychromos te gebruiken.

Ik ben begonnen met de Faber castell polychromos. Deze potloden kleurden fijn op dit papier. Ik heb bewust met weinig druk gekleurd, en dan komen de kleuren ook goed tot z’n recht. De potloden gleden soepel en vloeiend over het papier.  Ook heb ik ervoor gekozen om geen blenderpotlood te gebruiken.

plaat potlood fabers

Daarna heb ik de rest van de plaat ingekleurd met de Bruynzeel expressions. Ook deze potloden kleurden fijn in dit boek. Ook hier komen de kleuren en het pigment goed op het papier. Ook nu heb ik gekozen om met weinig druk te kleuren, en daardoor de kleuren zacht te houden. De potloden gleden ook weer mooi over dit papier. En ook nu heb ik geen blenderpotlood gebruikt.

 

Conclusie: Ik ben zeer blij met dit boek. Het boek biedt voldoende verschillende soorten platen. Zo is er voor iedereen wel een mooie plaat om te kleuren. Het boek heeft mooi stevig papier. Je kan er met vele materialen in kleuren. Met diverse soorten potloden, maar ook met stiften. De potloden kleurden fijn op dit papier, en gaven goed pigment af. Zelfs met het geven van weinig druk. Ook de stiften kleurden fijn.  De stiften drukten bij mij niet door. Dat is ook wel een mooie bijkomstigheid. De stiften gleden over het papier, en het papier zoog de inkt niet op. Ik heb ook geprobeerd een plaat te maken met aquarel potloden. Dit ging op zich wel goed. De potloden (Derwent inktense en Staedtler ergosoft aquarel) gaven een goed pigment af op het papier. Ook het bewerken met een waterbrush lukte. Maar het papier ging vrij snel heel erg bobbelen. En zelf na een poosje gelegen te hebben met een zwaar boek erop ging het niet recht. Dus al met al lijkt mij het gebruik van aquarel potloden niet een goede keus. Maar dit is natuurlijk mijn persoonlijke voorkeur. Wat ik wel jammer vind is dat dit boek geen ringband heeft. Daardoor kun je als je wat op de helft van het boek zit moeilijk de hele plaat kleuren.

 

Gegevens van dit boek:
Titel: Het zesde enige echte kleurboek voor volwassenen
Uitgever: BBNC
Aantal pagina’s: 140
Afmetingen: 169 x 251 x 12 mm
ISBN: 9789045318493

Dit boek is o.a. te koop bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *