Koh-I-Noor Polycolor

9200000053004100

Van Gantinova ontvingen wij een set Koh-I-Noor Polycolor potloden. Wij willen Gantinova hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Polycolor potloden van Koh-I-Noor zijn professionele kleurpotloden van hoge kwaliteit. Een hoge dosering van pigmenten zorgen voor een langdurige houdbaarheid van kleuren in uw kunstwerk en voor lichtechte kleuren. Het potlood is watervast doordat deze vermengt is met olie. Door het gebruik van deze olie is het potlood zacht zodat u niet hard hoeft te drukken. Tijdens het produceren worden er geen giftige stoffen gebruikt, waardoor de potloden geschikt zijn voor alle leeftijden en beter is voor het milieu.

Ik was erg benieuwd naar deze potloden omdat ik hier al veel goede dingen over gehoord had. Dus ook meteen hier mee gaan kleuren.

De potloden zijn in verschillende sets te verkrijgen van 12 stuks tot en met 72 stuks. Ook zijn ze los verkrijgbaar.

Ik ben begonnen in de Zen kleuren en tekenen Agenda 2016. Deze agenda bevat glad dun papier en de potloden gleden erg fijn over dit papier. Het pigment wordt makkelijk afgegeven aan het papier ook bij weinig druk. Ook het nabewerken met de Derwent blenderpen ging heel goed. De kleur wordt dan nog mooier.

SAM_0133

Hierna heb ik een mandala gekleurd uit Het enige echte mandala kleurboek om samen in te kleuren. De kleurweergave is ook in dit boek erg goed, echter vond ik de potloden hierbij heel erg stroef kleuren, wat ik iets minder fijn vond. Echter het resultaat was wel erg mooi geworden. Je hoefde niet veel druk te geven aan het potlood om pigment van het potlood af te krijgen, maar ik had wel het gevoel dat ik iets harder moest duwen dan op het papier van de agenda.
SAM_0125

Als laatste heb ik nog eentje gekleurd in een Varia Coloring and Activity book. Het papier is ietwat grover dus was benieuwd hoe de potloden hierop zouden kleuren, echter was dit geen enkel probleem. Het pigment werd goed afgegeven en de kleurweergave was goed. Zelfs bij heel weinig druk is de kleurweergave erg goed. Je kunt door drukverschil toe te passen ook andere kleuren creeëren. Dit is ook wel fijn.

SAM_0150

Conclusie: Het zijn erg mooie potloden, die ook goed te doezelen/blenden zijn. De kleurafgifte is, ook bij weinig druk, erg goed te noemen. Je hoeft nooit veel druk uit te oefenen om toch een hoop kleur te krijgen. Je kunt natuurlijk altijd de kleur nuances anders krijgen door de druk aan te passen op het potlood. Als je van kleuren met potloden houdt, dan mogen deze potloden eigenlijk niet ontbreken in je collectie.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Teken & Schilder outlet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *