Winsor & Newton Brushmarkers

This is the Dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Slider-brushmarker-with-USP

Van Winsornewtonmarkers.nl ontvingen wij een set Winsor & Newton brushmarkers om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we hun natuurlijk hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: De Winsor & Newton BrushMarker is een veelzijdige illustratormarker met twee punten, een platte beitelpunt punt en een zeer duurzame flexibele penseelpunt die de ultieme controle biedt voor precies en flexibel lijnwerk. Het penseelpunt is een zeer veelzijdige punt waarmee de gebruiker veel verschillende soorten strepen kan creëren. Door gewoonweg de hoek en de druk op de punt te veranderen, kan de lijnbreedte precies aangepast worden. BrushMarker inkt is op basis van alcohol en de kleuren worden geformuleerd met de beste kleurstoffen (pigmenten) van professionele kwaliteit. Het is ook mogelijk om verschillende BrushMarker kleuren boven elkaar te gebruiken om nieuwe kleuren te maken en afhankelijk van hoe nat de inkt is, vlotte overgangen te verkrijgen.
Er is ook een speciale kleurloze BrushMarker Blender verkrijgbaar die u kunt gebruiken om kleuren te verzachten en in elkaar over te laten gaan.

  • Flexibele punt gecombineerd met een platte beitel punt
  • Hoog gepigmenteerde inkt
  • Zeer goed te blenden

BrushMarker is verkrijgbaar in 72 kleuren, van subtiele pastelkleuren tot intens felle kleuren.

We hadden al veel over deze brushmarkers gehoord, en we waren dan ook erg nieuwsgierig toen we deze markers kregen.

We hebben alletwee meteen een plaat uitgezocht en zijn meteen gaan kleuren. Aangezien het bijna kerstmis hadden we alletwee zoiets we zoeken een kerstplaat uit die we gaan kleuren.
Zo konden we even wennen aan deze brushmarkers. Door de flexibele punt is dat wel even wennen ten opzichte van andere markers.

We hebben beiden gekozen voor een plaat van Pinterest en deze geprint op DCP papier. Het kleuren ging erg fijn, en door de flexibele brushpunt kun je grotere stukken makkelijk kleuren, maar ook hele kleine stukjes heel goed kleuren door de marker rechter te houden. Tot nog toe ben ik al best tevreden. Zoals je zult zien is de kleurweergave goed, zelfs bij de plaat die donkere stukken bevat en waar over de bijna zwarte stukken heen gekleurd is.

Dit beviel al goed. Daarom meteen nog een plaat uitgeprint op DCP papier en hier echt een plaat uitgezocht die wat donkerder was. Hier zie je dat de kleur toch goed weergegeven wordt, ondanks de donkerdere basis.  Dit is altijd afwachten omdat de donkerdere basis de kleur toch gedeeltelijk wegneemt echter dit was hierbij geen enkel probleem.

SAM_0234

We hebben ook een blok Winsor & Newton marker papier bij deze set brushmarkers gekregen, dus ik heb hier ook een plaat op uitgeprint, wat bij dit papier meteen opvalt is dat heel dun is. Het is 75 grams papier en je hebt dus eigenlijk het gevoel dat dit veels te dun is, maar doordat het speciaal voor alcoholmarkers is, kleurt het geweldig. Het drukt wel door, maar doordat het speciaal marker papier is, is het heel zuinig in het marker gebruik. De brushmarkers kleuren heel erg fijn op dit papier en ondanks dat het papier zo dun is heb je hier tijdens het kleuren geen last van.

SAM_0235

Omdat we zo tevreden zijn met deze brushmarkers ben ik een mandala gaan kleuren in het boek 100 creaties Mandala. Door dat dit boek ook enkelzijdig bedrukt is, is dit ideaal om de markers op uit te testen, je raakt geen extra plaat kwijt door het doordrukken wat markers doen. Op dit papier kleuren de markers ook erg goed, en ondanks dat dit papier niet speciaal voor markers is, heb je geen last van bloeden (doorlopen van de markers) en worden de kleuren mooi weergegeven. Wel heb je altijd last van doordrukken, dus ik zou voor de zekerheid wel even een los blaadje achter je kleurplaat leggen. Dit om het doordrukken op de volgende plaat te voorkomen.
SAM_0240

Omdat De enige echte kleur scheurkalender ook enkelzijdig bedrukt is, en we geen genoeg kunnen krijgen van de brushmarkers heb ik hier ook een plaat gekleurd met deze markers. Ook hier had ik absoluut geen last van bloeden en worden de kleuren mooi weergegeven. De brushmarkers zijn ook voor kleinere stukjes kleuren uitermate geschikt. Je kunt ook de fijnere dingen heel goed kleuren door de punt van de marker rechter te houden.

SAM_0223

Als laatste heb ik nog een mandala gekleurd uit het enige echte mandala kleurboek om te versturen. Aangezien dit kaartjes zijn om te versturen is dit dikker papier, echter merk ik met markers dat dit toch vaak nog doordrukt op de achterkant. Dus ik was wel benieuwd hoe dit hierbij was. Dit valt op zich heel erg mee. Het drukt eigenlijk alleen een beetje door op de plekken waar ik verlopen gemaakt heb. Hoe je het best verlopen kunt maken met deze brushmarkers, zal ik in een volgend uitgebreid op terug komen.

SAM_0238

Conclusie: De brushmarkers van Winsor & Newton zijn een echte aanwinst op marker gebied, door de flexibele brushpunt heb je veel mogelijkheden en kun je ook kleinere vlakken goed inkleuren zonder bang te zijn dat de punt te grof is voor het te kleuren vak. De markers zijn niet te nat, wat ik zelf altijd wel een pluspunt vind, ze drogen hierdoor mooi gelijkmatig op.

Winsor & Newton markers heeft ook een speciale facebook groep. Dit is de groep Winsor & Newton Markers. Neem er gerust eens een kijkje als je nog extra vragen hebt.

Wij mogen van Winsornewtonmarkers.nl jullie een kortingscode aanbieden die jullie eenmalig recht geeft op 10% korting op een aankoop van de brushmarkers. Mocht je dus na onze recensie interesse hebben gekregen in deze brushmarkers, neem dan een kijkje op de site bij de BrushMarkers van Winsor & Newton en geef als kortingscode: BrushVKO10% en ontvang die 10% korting op je brushmarkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *