Te gekke krijtjes

foto 1Van Te gekke krijtjes ontvingen we een doos krijtjes om er onze recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie op het internet: De vorm is bijzonder. De krijtjes zijn namelijk driehoekig, met een deuk in het midden. Daardoor heb je er een uitstekende grip op, en de driehoekige vorm maakt ze geschikt voor zowel links- als rechtshandige. De vorm geeft je ook verschillende mogelijkheden om ze te gebruiken: met de vlakke kant kleur je snel grote vlakken in, met de punten kleur je gedetailleerder, kun je meer druk zetten. Ga aan de slag met de diversen mogelijkheden.

Erg leuk om eens iets heel anders uit te testen. Bij opening van het doosje zie ik 10 gekleurde driehoeken en ik ga me eens verdiepen in wat ik er allemaal mee kan. Via de site van “te gekke krijtjes” kun je info genoeg krijgen. Deze krijtjes zijn er in verschillende dozen en kleuren. In elke doos zitten er 10 behalve de metallic daar zitten er 8 in.

foto 2

Bij de eerste plaat heb ik een mandala ingekleurd hierbij heb ik een propje tissue genomen en voorzichtig een stukje ervan gedept in geurloze terpentine. Niet te nat maken en dan over het driehoekje gewreven zodat de krijt op het propje komt. Daarmee heb ik stuk voor stuk de kleur aangebracht op de mandala. Vond het een erg leuk effect geven. Fijne is ook dat je het niet na hoef te behandelen. Je kunt het met een droge tissue ook nog glanzend opwrijven.

foto 3

Bij mijn tweede test heb ik een mandala die al klaar was afgewerkt met de te gekke krijtjes. Dezelfde werkwijze als met de bovenstaande mandala. Ik heb eerst met propje de gele krijt aangebracht daarna met dezelfde prop oranje in de hoeken gewreven voor extra effect.

Ik zag dat je ook met de krijtjes kon verven. Bij deze techniek gebruik je de kuiltjes in de krijtjes als bakje. Paar druppels geurloze terpentine in het kuiltje en met een kwastje licht losroeren. Je kunt de “verf” nu aanbrengen op een plaat na keuze. Ik heb geprobeerd om alle kleuren die in het basisset zit te gebruiken. Was wel even wennen het kleurt heel anders maar niet minder leuk.

foto 6

Er zijn zoveel mogelijkheden met deze krijtjes. Je kunt er ook ondergronden voor kaarten meemaken. Weet dat veel kleurders deze hobby combineren. Ook voor deze kleurders een leuke aanvulling.

Door de driehoekige vorm zijn deze krijtjes ook erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld door reuma moeite hebben met potloden en dergelijke vast te houden. Door de vorm houd je het krijtje vast met je hele hand, waardoor je fijne motoriek minder aangesproken hoeft te worden.

Conclusie: Een zeer verrassend kleurmateriaal waar erg veel mogelijkheden mee zijn. Leuk voor volwassen kleurders en kaartenmakers maar ook leuk om met de kids samen te kleuren. De vorm van de krijtjes is handig en ze geven niet af. Ze zijn gemaakt van bijenwas en oplosbaar met terpentine. Kijk voor nog meer mogelijkheden eens op de site van Te gekke krijtjes en laat u verrassen.

Deze krijtjes zijn o.a. te koop bij Te gekke krijtjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *