Het eerste Koninklijke kleurboek voor volwassenen

foto 1

Van Vorsten ontvingen wij dit Koninklijke kleurboek om er een recensie over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

Informatie te vinden op het internet: Het allereerste Koninklijke kleurboek voor volwassenen is gevuld met 91 prachtige, speciaal ontworpen kleurplaten. Van kronen en diademen tot paleizen en koetsen, alle pagina’s hebben een vorstelijk thema. Zelfs de leden van de Koninklijke familie kunt u inkleuren!. We gaan de Oranjes, hun koetsen, paleizen en zelfs de honden Skipper en Nala letterlijk kleur geven. Wat moet het heerlijk zijn om uw creativiteit los te laten op het allereerste staatsieportret van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima! Alles staat vrij het is immers uw kleurplaat. Nog een tip: een goudkleurig potlood komt zeker tot zijn recht bij de kleurplaten.

 

Om te beginnen moet ik zeggen dat het op het eerste gezicht een prachtig stevig boek is met zo te zien en te voelen goed papier. Er staan vele mooie diverse platen in die met kleine en grote details zijn getekend. Dus voor elk wat wils. Hieronder een paar voorbeelden uit het boek.

Mijn eerste kleurplaat is natuurlijk het Rijkswapen. Deze heb ik gekleurd met de Faber Castell pitt brush en voor de kleine details heb ik de stabilo gebruikt. Beide stiften kleuren uitstekend op dit papier. Ze gaan soepel over het papier en de inkt drukt niet door op de achterzijde. Dit vind ik altijd erg fijn omdat dit boek dubbelzijdig is bedrukt. En zo blijft de plaat op de achterzijde behouden.

foto 6

De volgende plaat leek mij uiterst geschikt om potlood op te testen. Het Paleis Huis Ten Bosch is een prachtige plaat om te kleuren. Ik heb hier gebruikt gemaakt van de Faber Castell polychromos en hier en daar iets met de blender bewerkt. De potloden werken goed op dit papier en omdat de structuur van het papier iets grover is hecht het pigment uitstekend. Ook de stukjes die ik met de blender heb gedaan is geen enkel probleem. Ben normaal niet zo’n huizen kleurder maar deze plaat te zien voltooien was erg leuk om te doen.

foto 7

Toen ik door het boek bladerde en Maxima zag staan kon ik niet laten om deze ook te kleuren. Ik heb bij dit portret gebruik gemaakt van diverse merken pastelpotloden. Met pastel kun je lekker kleuren mengen en uitwrijven waar je denkt dat het nodig is. Omdat er vrij veel lichte tinten in deze plaat zaten heb ik gekozen voor een knallende achtergrond. Tenslotte gaf de maker van het boek aan dat we creatief moesten zijn. Ik heb dat dan ook maar ter harte genomen.

foto 8

Erg leuk is dat er achter in het boek alle platen in het klein staan met eronder precies wat het is. Zodat als je de oorspronkelijke kleuren wilt zoeken je zo op internet het origineel kan vinden.

foto 9

Mijn conclusie over dit boek is dat ik erg enthousiast over dit boek ben. Terwijl ik toch bijna nooit realistische platen kleur. Mijn mening is totaal omgedraaid want er staan veel leuke platen in. Ze zijn voor zowel de beginnende als de gevorderde kleurder erg leuk om te doen. Prima kwaliteit papier waar met stift en potlood op gekleurd kan worden. Erg leuk om te kleuren zoals het moet maar zeker een uitdaging om eens hele andere kleuren te gebruiken met een verrassend resultaat. Weer eens wat anders dan de meeste andere kleurboeken voor volwassenen. Het heeft mij in ieder geval aangenaam verrast.

Gegevens van het boek:
Titel: Het eerste Koninklijke kleurboek voor volwassenen
Uitgever: Rob Koghee ( New Skool Media )
Aantal kleurplaten: 91
ISBN: 8718972870072
Artikelnummer: AVORVOR260037B

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *