Faber Castell Pitt Artist Pen Brush

Faber Castell Pitt Set

Informatie die te vinden is op internet: Tekenstift met brushtip voor schetsen, studies, tekeningen, opschriften, ontwerpen en lay-outs. Hoogwaardige pigmentering met een uitstekende kleurkracht, hoge lichtbestendigheid, watervast, goed inktvloed en gelijkmatige kleurafgifte.

Ik ben begonnen te kleuren met deze stiften in het enige echte xenos mandalakleurboek. Dit boek heeft iets minder goed papier dan het papier van de enige echte mandalakleurboeken. Dus ik was wel benieuwd hoe deze stiften op dit papier zouden werken.  Ik merkte al snel dat de stiften op dit papier erg fijn werkte. De kleurweergave is erg goed en de inkt wordt goed opgenomen. Echter de inkt drukt niet door op de achterkant, wat ook altijd een pluspunt is, zeker bij een dubbelzijdig boek, zoals dit boek.

515
Hierna ben ik gaan kleuren in het Geometric genius stained glass coloring book. Dit is een zogenaamd glas in lood kleurboek. Dit boek heeft bladzijdes van apart papier waar licht doorheen valt, zodat je de tekening na het kleuren bijvoorbeeld voor een lichtbron of raam kunt plaatsen. Ik was hierbij wel heel benieuwd hoe deze stiften op dit papier zouden werken en hoe de doorlaatbaarheid is. Ik merkte wel dat de doorlaatbaarheid van de plaat niet helemaal super was maar kan er mee door. De stiften kleurden goed op dit papier, al blijf je wel de aanzet goed zien van de stiften, wat ik op zich wel jammer vind.

sam_01791

Hierna heb ik een plaat gekleurd uit het tweede enige echte kleurboek voor senioren. Ook in dit boek kleurden de stiften erg goed en was de kleurafgifte mooi. De kleur wordt erg helder weergegeven en ondanks dat het papier met andere stiften toch vaker doordrukt had ik hier bij deze stiften geen last van.

419

Conclusie: De stiften zijn van een erg goede kwaliteit. De kleuren worden mooi weergegeven. Het zijn mooie heldere kleuren. Het doordrukken heb ik gemerkt is minimaal ook waar andere stiften snel doordrukken is dit bij deze toch minder. Wat natuurlijk een mooi pluspunt is.

Deze stiften zijn o.a. in verschillende sets te verkrijgen bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *