Very Mappy Nederland

1. voorkant

Van Very Mappy ontvingen we de XXL Map Nederland om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we Very Mappy natuurlijk hartelijk bedanken.

2. achterkant

Informatie die te vinden is op internet:Ga op ontdekkingsreis door de 12 provincies! Scheur met je auto van Leeuwarden naar ‘s-Hertogenbosch en kleur de zeehonden in de Noordzee.
Gezellig samen spelen, kleuren én van alles over Nederland leren.

  • Grote kleurplaat: 120 x 85 cm
  • Mapje met grappige & leerzame weetjes
  • Twee talen: Nederlands & Engels

Ik ga jullie natuurlijk als eerste een paar voorbeelden laten zien van de kaart van Nederland. Het was een hele klus om hem helemaal op de foto te krijgen, maar het is gelukt.

Toen ik deze kaart van Very Mappy mocht gaan reviewen wist ik niet wat ik kon verwachten.

Ik was heel erg aan het denken hoe en wat. Maar uiteindelijk een keuze kunnen maken welke provincie ik wilde gaan kleuren., dat is Friesland geworden. Daar woon ik, en ben ik groot gebracht. Ik ben hier opgegroeid, en heb hier al bijna mijn hele leven gewoond.

Ik heb gekozen om te gaan kleuren met de kleurpotloden van Bruynzeel, de expressions. Het papier kleurde wel fijn, en was mooi van kleur. Maar ik merkte wel dat je met weinig druk veel van het witte bleef zien. Zelfs met hard drukken bleef het witte van het papier er nog doorheen komen. Wel vond ik dat ondanks het witte, de kleuren wel mooi overkwamen.

De plaat word geleverd in een mapje, en word daardoor gevouwen. Dit vind ik zelf heel jammer. Omdat je tijdens het kleuren ook over de vouw gaat. Daardoor word de kleur op de vouw dikker. Ook zijn er al delen ingekleurd. Normaal zou ik dat niet leuk vinden, maar nu beviel het me wel. Omdat de plaat best groot is vind ik dit zeker een voordeel.

Er staan ook leuke illustraties op. Je ziet in Leeuwarden bv de Oldehove, dat is een scheve kerktoren van ongeveer 40 meter hoog.

Ook vind je een schaatser, dat doet me denken aan de Elfstedentocht. Verder zie je een boerderij met koeien, dit is ook iets wat je veel ziet hier. En er komen nog vele bootjes en zeilers voorbij, er word op vele plekken in Friesland aan watersport gedaan.

Ondanks de kleine minpuntjes vond ik het zeker een hele leuke plaat. En het papier kleurde ook wel fijn. De minpuntjes die ik heb zijn: de vouwen in het papier, daardoor krijg je verschil qua pigment potlood. Dat je met weinig en veel druk het witte van het papier blijft zien.

De pluspunten zijn: je krijgt vele leuke dingen, zoals een paspoort, mooie illustraties, deels ingekleurde stukken, mooi papier.

Ik zou dit vooral kunnen aanraden voor ouders met kinderen, en misschien zelfs basisscholen. De plaat heeft natuurlijk een educatief doeleinde. Vooral kinderen kunnen op een leuke en speelse manier veel leren van Nederland.  Zoals de 12 provincies en de hoofdsteden. Maar ook de typische dingen van bepaalde provincies, zoals de hunebedden in Drenthe, en nog veel meer.

Ik ben in ieder geval wel enthousiast.  En ik hoop dat jullie het ook zijn.

3. binnenkant

Gegevens van de poster:
Titel: Grote kleurplaat Nederland
Uitgever: Very Mappy
Afmetingen poster: 120 x 85 cm
Afmetingen mapje: 21,3 x15,1 x 1 cm
EAN: 8717953185464
Prijs: € 12,95

Deze poster is verkrijgbaar bij Very Mappy.Van deze Very Mappy heb je ook nog een versie Amsterdam & Europa. Met ook leuke wetenswaardigheden aangeduid op de kaart.

One thought on “Very Mappy Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *