Creative Coloring Mandalas

val 1

Ik had op instagram al verschillende platen voorbij zien komen van Valentina Harper en ik werd toch wel erg aangetrokken tot deze platen. Zodoende heb ik dit boek, Creative Coloring Mandalas van Valentina Harper, aangeschaft en wil het graag delen met jullie.

Internet: (vrij vertaald) Ontdek de esoterische kracht van de mandala met 30 ontspannende en creatieve kunst activiteiten. Getalenteerde kunstenaar Valentina Harper opent een wereld van heilige cirkels in dit inspirerende kleurboek voor volwassenen. U hoeft niet de vaardigheden van een kunstenaar te hebben om deze rijk geïllustreerde tekeningen te personaliseren. Valentina Harper biedt waardevolle tips in haar kenmerkende, technische, makkelijk te leren patronen. En als extra bonus, de bekende auteur Mary Browning die advies geeft op het gebied van kleurkeuzes. Gedrukt op extra dik papier van hoge kwaliteit, wat doordrukken voorkomt, alle pagina’s zijn pre-geperforeerd voor het gemakkelijke verwijderen uit het boek, om je gekleurde plaat zo ook te kunnen showen. Ze zijn uitermate geschikt om te bewerken met markers, stiften, pennen gel, aquarelpotloden en kleurpotloden.


Hierbij enkele voorbeelden en een voorbeeld van een kleurencombinatie zoals er verschillende in het boek staan.

Wat als eerste opvalt, is dat het papier inderdaad dik en stevig aanvoelt. De platen zijn, naar mijn idee, anders dan andere mandala’s en dat vind ik juist het leuke ervan.

Deze mandala’s heb ik gekleurd met stabilo en dat gaat prima. Een klein minpuntje is misschien dat het papier erg snel de inkt opzuigt zodat je de aanzet toch wel steeds blijft zien. Verder ben ik erg tevreden over de platen zoals ik ze heb gemaakt.

val 7

Deze mandala heb ik gekleurd met Faber Castell polychromos en heb hierbij het blender potlood van Prismalo gebruikt. Deze olie potlood gaat fantastisch op het papier en laat zich ontzetten mooi blenden.  Ik vind deze plaat echt super mooi geworden!

Conclusie:  Oh wat ben ik blij dat ik dit boek heb. Ik wil het dan ook iedereen aanraden als je eens een andere mandala wilt kleuren dan de standaard mandala’s. Stift gaat prima maar potloden gaan echt super. Zeker een aanrader.

Valentina Harper heeft nog meerdere boeken uitgebracht in dezelfde stijl als dit boek. Wat ik typisch vind aan haar boeken is de rondjes die je in alle platen terug ziet komen. In zowel haar dierenboeken, bloemenboeken en agenda.

Gegevens van dit boek:
Titel: Creative Coloring Mandalas
Illustrator: Valentina Harper
Uitgever: Design Originals
Aantal pagina’s: 72
Afmetingen: 274 x 214 x 9 mm
ISBN: 9781574219739

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *