Derwent Artbars

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

bar 1

Van Kunstburg ontvingen  de Derwent Artbars en die mag ik  gaan reviewen. Wij willen Kunstburg hier natuurlijk hartelijk voor bedanken.

foto 2

Informatie die te vinden is op internet: Derwent Artbar’s zijn wateroplosbare waspastels. Ze hebben een hoge pigmentering en geven een gelijkmatige textuur in het gehele kleurenspectrum. De sticks hebben een relatief hoog wasgehalte en zijn daarom zeer zacht. De Artbar kleuren zijn dekkend en niet waterbestendig, de was lost makkelijk op als er water bij gemengd wordt.

Mijn eerste indruk is positief. Ik ben zeer benieuwd naar deze waspastels omdat ik er al verschillende dingen over heb gelezen en gezien. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe ze mij bevallen. Ik heb via de site van Derwent eerst een filmpje gekeken en zo inspiratie op gedaan voor mijn platen.

De bars zijn deelbaar in kleine stukjes zodat je er makkelijk mee kunt werken. Je haalt een stukje folie eraf en je breekt hem makkelijk in een klein stukje. Zoals je hier ziet op mijn plaat

bar 3

Op de volgende foto zie je de aanzet van de wax die ik naderhand ga bewerken met water en een kwastje.

bar 4

Hier zie je het eind resultaat. Ik vind hem goed gelukt.
De libelle is trouwens gekleurd met Bruynzeel Expressions.

bar 5

De volgende plaat komt uit Betoverde vormen van de Lidl.
Ik heb bij deze plaat de bars aangezet en met water nabewerkt. Het bobbelt wel met bewerken maar nadat het is opgedroogd, is dat helemaal weg getrokken. De kleuren komen daarbij intens naar voren.

Conclusie: Oh, wat een leuk spul is dit zeg. Het valt mij niet tegen om met de artbars te werken. Ik hou ervan om met water te werken dus dit is zeker een aanrader.
Wat mij wel opvalt is dat het een zeer goede vervanging is van de pastels om de achtergronden mee te maken. Dit gaat erg goed en is ook erg leuk om te doen. Als je met pastels niet kan werken zou ik zeker de artbars aanraden.

Deze Derwent Artbars zijn verkrijgbaar bij Kunstburg.

One thought on “Derwent Artbars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *