Kaleidoscope design stained glass coloring book

SAM_0201

Van Kleurenenzo ontvingen wij het boek “Kaleidoscope design stained glass coloring book” om uit te testen en een recensie over te schrijven. We willen Kleurenenzo hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Treed binnen in een wereld van caleidoscopische ontwerpen. Deze 16 gebrandschilderde glas in lood ontwerpen zijn voorzien van een gigantische verscheidenheid van bloemen, geometrische en stervormige patronen die eenweldige schittering heeft als het gekleurd is. De pagina’s zijn geperforeerd voor het eenvoudig uitscheuren van de bladzijden. Houdt de pagina’s tegen een lichtbron en de kleuren zullen extra oplichten. Speciaal ontworpen voor de ervaren kleurder. Kaleidoscope designs stained glass colouring book en andere ontwerpen van Creative Haven biedt een ontsnapping naar een wereld vol inspiratie en artistieke opvulling.

Ik heb al eerder een stained glass coloring book gehad en dat vond ik destijds al erg leuk om te kleuren, dus ik was erg benieuwd naar dit boek. Het kaleidoscope design bevat kleurplaten in een soort mandalavorm, en aangezien ik mandala’s altijd leuk vind was dat natuurlijk al meteen een pluspunt.
Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben begonnen te kleuren met de Tombow ABT Dual brush pens. Dit zijn stiften op waterbasis en uitermate geschikt om in glas en loodboeken te kleuren. Deze stiften zijn ook verkrijgbaar bij Kleurenenzo. Dus deze stiften er bij gepakt en meteen een begin er mee gemaakt. En inderdaad de kleuren komen erg mooi op dit papier, en ook als je de plaat tegen het licht houdt, valt het licht ook door de kleur heen, waardoor je echt het glas in lood effect krijgt.

SAM_0196

Hierna heb ik een plaat gekleurd met de Faber Castell Pitt pen Brush. Ook deze stiften zijn op waterbasis maar je merkt al tijdens het kleuren dat het een vastere structuur heeft dan de tombows, hierdoor wordt de kleur troebeler en krijg je een meer troebel beeld als je de plaat tegen het licht houdt, daarnaast zie je heel erg de kleurovergangen bij deze stiften. Wat op zich wel jammer is, omdat de kleuren wel erg mooi zijn.

SAM_0195

Als laatste heb ik een plaat gekleurd met de Winsor & Newton Watercolour markers. Deze markers op water basis zijn bijzonder goed gepigmenteerd en na eerst een stukje zo gekleurd te hebben zag je al snel dat dan het glas in lood effect helemaal weg was. Dus gestopt en een nieuwe plaat begonnen. Hier bij heb ik de aquarel techniek toegepast. Iedere keer maar een kleine streep neergezet en met de waterbrush de kleur verdeeld over het vakje. De kleur werd nu mooi verdeeld, wat alleen heel erg jammer is, en wat ik absoluut niet verwacht had, is dat het papier heel veel moeite had om het water op te nemen. Hierdoor ging het papier heel erg bobbelen. Je kreeg nu wel mooi het glas in lood effect.

SAM_0194

Conclusie: Het is een erg leuk boek, en door het doorzichtige papier, krijg je de geweldige glas in lood effecten. Wel is het resultaat erg afhankelijk van de stiften die je gebruikt. Ik zelf vond het mooiste resultaat met de Tombow ABT Dual Brush pens, maar ook de andere stiften zijn goed mogelijk op dit papier. Wel zou ik achter de plaat altijd een wit vel papier leggen, zodat de andere tekeningen er niet meer doorheen te zien zijn, of de pagina uit het boek halen. Anders is de kans groot dat je verkeerd kleurt doordat je de lijnen van de andere platen ook ziet.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kaleidoscope design stained glass coloring book
Illustrator: Carol Schmidt
Uitgever: Dover Publications
Aantal pagina’s: 32
Afmetingen: 286 x 216 x 6 mm
ISBN: 9780486796055

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Kleurenenzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *