Het enige echte Dikke Dames kleurboek om te versturen

foto 1
Van Julia Woning kregen wij dit super leuke Dikke Dames kleurboek om er een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we haar natuurlijk bedanken.

Informatie vermeld op het internet: Wat zijn ze toch leuk en vrolijk, de Dikke Dames! En als je ze eenmaal hebt ingekleurd, komen ze nóg meer tot leven. Die kun je natuurlijk niet voor jezelf houden. Verblijd je moeder, zus, tante of buurvrouw met een vrolijk Dikke Dames-kaartje! Dit kleurboek bevat 30 ansichtkaarten met de originele tekeningen van kunstenares Julia Woning, uitscheurbaar dankzij de handige perforatielijn. Zo wordt het wel heel leuk om een vrolijk, origineel kaartje te versturen!

Toen ik dit boek in handen kreeg viel me meteen op dat het formaat erg mooi is. Normaal is een kleurboek met ansichtkaarten toch een beetje kleiner, dus dit nodigt gelijk uit om lekker te kleuren. De kaarten zijn van mooi dik papier en er zitten 30 kaarten in met verschillende thema’s. Voor elke gelegenheid is er wel wat in te vinden. Geboorte, huwelijk en kerst, of zo maar een leuke kaart om iemand blij te maken.

Om eerst even een paar indrukken te geven heb ik hier een paar voorbeelden.

Zoals ik al noemde is de kwaliteit van het papier vrij stevig dus ik ga gelijk testen of er met stift op gekleurd kan worden. Ik heb voor deze kaart gebruik gemaakt van de Faber Castell Pitt en die vind ik op dit papier erg fijn.. De stift kleurt makkelijk en loopt niet uit. Het papier en de kleur is mooi egaal. Ze drukken niet door aan de achterkant dat is ook een mooie bijkomstigheid. En het is december dus maar voor een leuke kerstplaat gekozen.

foto 6

Wat ook erg fijn is, vind ik persoonlijk, dat er geen teksten op de kaarten staan zodat je dus altijd een kaart voor meer gelegenheden kunt gebruiken.
Zoals mijn volgende kaart bijvoorbeeld die kun je voor verjaardagen maar ook gewoon voor de lol naar iemand sturen. Deze heb ik gekleurd met de Koh-I-Noor polycolor en ook met potlood kleurt het papier heerlijk. Het pigment van het potlood hecht zich goed en de kaarten zijn niet te glad om met potlood te kleuren.

foto 7

Omdat er zoveel keuze is wil ik deze laatste toch ook nog laten zien. Die heb ik gekleurd met pastelpotloden. Dat was een uitdaging omdat er in deze plaat best ook kleine stukjes zitten. Het was een plezier om ook deze in te kleuren. Het pastel word gedoezeld maar het papier blijft mooi en rult niet op ondanks dat er best wat overheen gewreven word.

foto 8

Op de achterkant is meer dan genoeg ruimte om er een leuke boodschap op te schrijven. Mede dankzij het grotere formaat vind ik dat een pluspunt.

foto 9

Kortom een erg leuk kleurboek met 30 mooie grote ansichtkaarten voor vele gelegenheden. Fijn om op te kleuren met veel materialen vanwege het goede papier. Je kunt ze er, door de handige perforatielijn, makkelijk uitscheuren. Met deze kaarten heb je altijd een eigen origineel cadeau om op te sturen. Ik ga ze zeker allemaal gebruiken. Ik ben van mening dat deze echt niet in je kast mag ontbreken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het enige echte Dikke Dames kleurboek om te versturen
Illustrator: Julia Woning
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 146 x 220 x 15 mm
ISBN: 9789045318714

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *