Varia Coloring and Activity books

SAM_0149

Van Colour by Mi ontvingen wij de Varia Coloring and Activity books om uit te testen en een recensie over te schrijven. Colour by Mi heeft hier enkele tekeningen voor gemaakt. Natuurlijk willen we Colour by Mi hier hartelijk voor bedanken.

Informatie op de achterflap: In dit kleurboek vind je 43 hele verschillende kleur en zoekplaten, mandala’s en lijntekeningen. Urenlang kleurplezier en lekker ontspannen werken aan de gedetailleerde tekeningen!

Ik zal eerst enkele voorbeelden uit de boeken laten zien, zodat je een idee krijgt wat er voor platen in de boeken staan.

Er zit een variabel aanbod in deze boekjes waardoor iedereen wel iets vindt wat hij mooi vindt, denk ik. Wat me wel opvalt is dat sommige tekeningen wat beter afgewerkt zijn dan andere tekeningen, dat vind ik op zich wel jammer en daar is nog wel wat verbetering te halen.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren. Ik heb eerst gekozen voor stift, en heb deze keer gekozen voor de Tombow ABT Dual brush pens. Bij deze plaat stond als opdracht erbij om de dieren zo echt mogelijk in te kleuren, het staat altijd in de hoek van de plaat erbij als je iets speciaals moet doen bij een plaat. Hier ben je natuurlijk vrij in om te doen of niet. Je kunt ook zeggen, ik kleur gewoon in fantasie kleuren. Ik heb bij deze de dieren inderdaad zo echt mogelijk ingekleurd. Ik vind het alleen jammer dat er zo’n tekstvak in de hoek van de tekening staat. Dit leidt toch van de tekening af.De Tombows kleurden erg fijn op het papier. Echter drukten ze wel heel lichtjes door op de achterkant. Waar door je de achterkant toch wat moeilijker kunt kleuren. Dus hier moet je wel aan denken als je met stift kleurt.

SAM_0151

Hierna ben ik ook nog met potlood gaan kleuren. Ik heb gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden. Deze kleurpotloden kleurden erg fijn op dit papier. Het pigment werd ook bij weinig druk goed afgegeven en de kleurweergave is erg goed. Ook bij deze tekening staat weer een opdracht, echter hier heb ik me deze keer niet aan gehouden. Hier ben je natuurlijk helemaal vrij in.

SAM_0150

Conclusie: Het zijn leuke boekjes met mooie afwisselende tekeningen met verschillende opdrachten, waar je vrij bent om je aan deze opdrachten te houden of niet. Wat ik wel jammer vind, is dat de opdrachten in de hoek van de tekening staan, waardoor je toch afgeleid wordt van de tekening en dit naar mijn gevoel toch wat afbreuk doet aan de tekening. Daarnaast valt mij op dat de afwerking van sommige tekeningen beter is dan bij andere tekeningen. Dit zal ook zeer zeker komen door dat je met verschillende illustratoren te maken hebt. Kleuren met potloden gaat goed. Bij stiften moet je wel uitkijken omdat deze toch wel iets kunnen doordrukken. Al met al een leuk boekje.

Gegevens van de boekjes:
Titel: Varia Coloring and activity book
Uitgeverij: Dutchbook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *