Spectrum Noir Sparkle pens

verpakkingen Sparkle sets

Van Ge-We Hobby ontvingen we 2 setjes Spectrum Noir Sparkle pens. Namelijk de Summer time en de Perfect Pastels sets. Wij willen Ge-We Hobby hier hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Voeg glinstering toe aan uw creaties met deze fantastische glitter pennen. Er zijn 18 glinsterende kleuren plus een ‘Crystal Clear’ glitter top coat. Verkrijgbaar in 7 sets van 3 pennen. Deze pennen zijn er in seizoensgebonden kleuren met fijne micro-pigment en voorzien van een flexibele nylon borstel voor nauwkeurig inkleuren. Deze pennen zijn ideaal voor het kleuren, het schrijven, het opsmukken, accentueren en nog veel meer! Om uw Spectrum Noir Sparkle Pennen te gebruiken: Verwijder de gele ring om verzegeling te verbreken. De pen krachtig schudden met de dop op de pen zodat de inkt en glitter met elkaar wordt vermengt. Knijp in de pen totdat de inkt beweegt in de heldere gedeelte. Stop met knijpen zodra de inkt over de penseelpunt stroomt. (kan worden gestimuleerd indien nodig met zacht knijpen). Van tijd tot tijd zacht schudden met de dop op de pen om de inkt en glitter goed gemengd te houden.
De Sparkle pen NIET in water dompelen.

Toen we deze pennen ontvingen was ik hier wel erg benieuwd naar. Als je de Sparklepens uit pakt zit er een gele ring om  de pen om deze te verzegelen. Deze verwijder je voor gebruik en dan draai je de pen in elkaar. Hierdoor wordt de kamer waar de inkt in zit geopend. Wat vooral belangrijk is, is dat je eerst goed schud, zodat de inkt en de glitter goed vermengt wordt. Hierna knijp je op het reservoir tot de kleur in de penseelpunt loopt. Dit ging bij mij in het begin iets minder goed, waardoor er eerst niks uit kwam en daarna een klodder uitliep. Dus mijn advies is wel, om dit boven een papier te doen, om te voorkomen dat je je hele tafel of kleurplaat vol hebt.

SAM_0158

Toen ik dit gedaan had met alle 6 de kleuren, heb ik eerst even uitgetest hoe de kleuren waren, en wat meteen opvalt is dat de kwast punt ontzettend flexibel is, wat wel heel fijn is. Je kunt hier heel fijn mee kleuren, maar dus ook grotere vlakken in een keer kleuren.

SAM_0160
Ik ben begonnen met een kaart uit Het enige echte mandalakleurboek om te versturen. Deze sparkle pens kleurden erg fijn op deze kaartjes. De weergave van de kleuren was ook erg goed. Ook de kleinere vakjes gingen moeiteloos met deze sparkle pens. Het doordrukken van de sparklepens was minimaal, ondanks dat deze op alcohol basis zijn. Het glitter in de pennen valt erg goed op. Wel moet je regelmatig de pennen schudden voor dat je ze gebruikt om er voor te zorgen dat het glitter goed verdeeld blijft.
Plaat 1

Hierna heb ik een plaar uitgeprint van Pinterest op DCP-papier. Ik was benieuwd hoe deze stiften werkten als ze gecombineerd zouden worden met de Spectrum Noir Alcohol markers en dit ging heel erg goed. Ik merkte op dit papier wel dat het regelmatig schudden wel heel belangrijk is, omdat hier best goed opvalt dat als je niet regelmatig schudt, het glitter geconcentreerd op 1 plek blijft zitten, wat natuurlijk iets minder mooi is. Echter dit voorkom je door het regelmatige schudden. Daarnaast kun je indien nodig licht op het reservoir drukken. Waardoor extra vloeistof uit de pen komt.

Plaat 2

Conclusie: De sparkle pens is een leuke aanvulling op je kleurmateriaal, je kunt hem gebruiken om een hele kleurplaat in te kleuren, of om bepaalde stukken of bepaalde accenten  te kleuren en de rest met ander materiaal te kleuren. Wat erg goed werkt is deze pens in combinatie met de Spectrum Noirs Markers. Ik adviseer wel om regelmatig met de sparkle pen te schudden om het glitter goed verdeeld te houden in de inkt. Je kunt er eventueel ook nog mee Kalligraferen. Door de flexibele punt kun je hier erg mooie kalligrafie schrift mee maken. Zeker voor de kerstdagen zijn deze sparkle pens een extra leuke investering maar dit is een set die altijd bij je kleurmateriaal hoort voor de leukste accenten.

Deze Spectrum Noir Sparklepens zijn verkrijgbaar bij Ge-We Hobby.

One thought on “Spectrum Noir Sparkle pens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *