Koh -I – Noor Watercolour disc

foto1

Van Gantinova kregen we deze disc met waterverf om een recensie over te schrijven. Hiervoor onze hartelijke dank.

Informatie te vinden op het internet(vrij vertaald): Koh-i-noor watercolour disc is een compacte disc met 24 kleuren. Makkelijk mee te nemen. Hoge pigment waterverf.  Te gebruiken op veel soorten materialen. In elkaar te draaien na gebruik.


Ik had deze verf van Koh-I-Noor nog nooit gezien dus extra leuk om eens te kijken wat je er mee kan.

Het is een compact doosje wat je, om te gebruiken, makkelijk van elkaar af kan draaien. Je hebt dan 4 losse disc met elk 6 kleuren. De transparante deksel kun je tevens gebruiken om kleuren in te mengen. Daar is over nagedacht. Ik gebruik hierbij gewone kwastjes in diversen maten en een kommetje water.

foto 2

Als eerste wil ik natuurlijk proberen of ik er mee kan kleuren/ verven in een kleurboek.

Heb hiervoor een simpele plaat uitgekozen omdat ik met een kwastje werk. Hierbij zijn de kleuren niet gemengd maar heb ik ze puur gebruikt. Met een beetje water blijven de kleuren mooi dekkend. Wil je dat niet dan kun je de kleur iets natter maken zodat de verf dunner word.

Het was even wennen maar het viel me niet echt tegen. Het is natuurlijk moeilijker om met verf en kwast in kleine vakjes te blijven.

foto 3_1

Voor mijn volgende test heb ik een plaat gepakt waar ik met kleuren in kan mengen.

Ik heb daarvoor met de natte kwast verf opgepakt en in het deksel van de disc gemengd. De kleuren mengen goed met elkaar en door aanbrengen van meer of minder water kun je de kleuren transparanter maken. De gemengde kleuren komen vooral in de grote bloem mooi tot hun recht. Hier merk je dus dat deze watercolours meer geschikt zijn voor dit soort kleurplaten. Achtergronden zouden hiermee ook een leuke optie zijn.

foto 4

Mijn conclusie over deze set is dan ook dat het een zeer leuke aanvulling is op je kleurmateriaal. Voor klein priegelwerk vind ik het wat minder maar voor mooie platen met bloemen, landschappen en achtergronden is deze verf disc erg fijn. De kleuren zijn zowel puur als mengbaar te gebruiken. Door de handige uitvoering is het een compact doosje om op te bergen of mee te nemen. Te gebruiken met kwast of eventueel met een waterbrush. Heb er met plezier mee gewerkt.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *