Zen kleuren en tekenen agenda 2016

SAM_0131

Van BacktobasiX publishing & production ontvingen wij de Zen Kleuren en tekenen agenda 2016 om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen we BacktobasiX hartelijk bedanken.

Informatie die te vinden is op internet:

  • Formaat: 16 x 21
  • Uitvoering: softcover, spiraal gebonden
  • Weekindeling: 7 dagen op de rechterpagina, notities/kleur- en tekenplaten op de linkerpagina
  • Extra: 2 leeslinten, tabbladen met opbergvak, handige stickers

Toen we deze agenda binnen kregen was ik hier erg benieuwd naar. Ik ben meteen hier in gaan bladeren en er staan erg leuke dingen. Ik was positief verrast.

Het is een agenda met een ringband en een softcover, wat ik zelf altijd wel prettig vind. Door de ringband kun je de agenda altijd helemaal openklappen en blijft hij ook op de juiste datum openliggen zonder dat hij terug klapt, zoals het vaak gebeurd met een gebonden agenda.

Er zit ook een elastiek om heen om de agenda dicht te houden. En zo er voor te zorgen dat losse briefjes ook in de agenda blijven. Dat is bij mij ieder jaar een probleem en ik hoop dat ik dit probleem nu met deze agenda opgelost heb. Hier kom ik dadelijk nog eens op terug.

Als je in de agenda gaat kijken zie je eerst een bladzijde om je persoonlijke gegevens in te vullen en de achterkant met het Jaaroverzicht 2016, dan meteen plek voor notities. We krijgen ook een overzicht met de schoolvakanties, zoals die globaal gezien in de verschillende regio’s zijn en wanneer er welke Feest- en gedenkdagen er zijn in 2016. Dit is op zich wel makkelijk. Dan krijg je een handige jaarplanner waar deze feestdagen ook nog eens in staan en waar je zelf ook nog ruimte hebt om bijvoorbeeld verjaardagen in te schrijven. Achterin vind je vast zo’n zelfde jaarplanner maar dan voor 2017. Handig voor als je aan het eind van het jaar reeds nieuwe afspraken hebt, maar nog geen nieuwe agenda.
SAM_0144

De dagen van de week staan altijd op de rechterbladzijde met de maandag bovenaan en ook het weeknummer er bij. Je hebt hier genoeg ruimte om je afspraken op te schrijven, vind ik. Wat ook extra leuk is zijn de kleine vogeltjes en de spreuken die je regelmatig tegen komt. Dit zijn spreuken om over na te denken en die je net even dat positieve zetje geven. De cijfers van de maand kun je ook inkleuren. Een heerlijke bezigheid als je bijvoorbeeld moet bellen.

SAM_0142

Omdat de dagen van de week rechts staan heb je links altijd ruimte voor een kleurplaat, spreuk of een zentangle begin die je eventueel kunt aftekenen, of waar je gewoon je doodles kunt maken tijdens bijvoorbeeld een vergadering of een telefoontje.

Je hebt achter in de agenda enkele stickers zitten die je in de agenda kunt gebruiken. Dit zijn stickers met o.a. de tekst Feestje, Huisarts, Vrij, Jarig, vakantie enz. Handig om je agenda nog wat op te vrolijken. SAM_0136

Ik heb het eerder gehad over losse blaadjes in de agenda. Dit is met deze agenda opgelost. Sowieso heb je een elastiek om de agenda die alles bij elkaar houdt, maar je hebt daarnaast ook nog handige opbergvakjes in de agenda om bepaalde papieren in op te bergen, hierdoor slingeren ze dan niet meer los door de agenda en kun je ze ook niet zomaar kwijt raken.

SAM_0139

Ik heb natuurlijk ook gekleurd in deze agenda. Ik ben begonnen met potloden. Ik heb gekozen voor de Koh-I-Noor Polycolor potloden en deze kleurden erg fijn op dit papier. Ze gleden bijna over het papier en de kleurafgifte is erg goed te noemen, en dat terwijl ik bijna geen druk gebruikt heb. Ook het nabewerken met de Derwent blender pen ging heel goed. Het papier bleef ook bij het nabewerken erg goed.

SAM_0133

Hierna ook nog een plaat met stift gekleurd. Ik heb hierbij gekozen voor de Faber Castell Pitt Artist Pen Brush. Deze stiften hebben maar weinig last van doordrukken, omdat het papier van de agenda niet zo heel dik is, wilde ik het met deze stiften uitproberen hoe dit zou gaan. Het kleuren ging heel goed. De stiften kleurden fijn op dit papier, echter was al snel op de achterkant te zien dat de stift toch doordrukten.  Wat je wel heel goed kunt doen, is de voor en/of achterkant van de hoesjes, waar je papieren in kunt bewaren, inkleuren met stiften, deze zijn dikker dan het papier in de agenda.

SAM_0132

Conclusie: Ondanks dat stift doordrukt in de agenda, ben ik heel erg positief over deze agenda. Er staan leuke platen in, maar ook positieve spreuken en heb je genoeg ruimte om de agenda te gebruiken waarvoor die gemaakt is. Je hebt verschillende plekken waar je notities kunt schrijven en ook adressen en jaarplanners ontbreken niet in deze volledige agenda. Dit is een agenda die ik volop ga gebruiken in 2016. Hopelijk komt er voor 2017 weer zo’n volledige agenda, maar dan misschien met iets dikker papier, waardoor niet alleen potlood, maar ook stift goed kleurt op het papier.

Gegevens van deze agenda:
Titel: Zen Kleuren en tekenen agenda 2016Uitgever: BacktoBasix
Afmetingen: 16 x 21 cm
Prijs € 13,99

Deze agenda is verkrijgbaar in de webshop van BacktoBasiX.

LET OP!!! Wij mogen maar liefst 5 agenda’s weggeven. Lees hoe je mee kunt doen in: Winactie Zenagenda Kleuren en tekenen 2016.

2 thoughts on “Zen kleuren en tekenen agenda 2016

  1. Ik vindt kleuren fantastisch. Agenda in te kleuren lijkt me super. Iedereen ziet de agenda kan ik gelijk laten zien hoe leuk het is. Helaas kan ik deze agenda niet betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *