Koh-I-Noor Progresso

foto 1

Van Gantinova ontvingen wij Koh-I-Noor Progresso 6 stuks. En ik, Claudia, mag daar een review van gaan schrijven. Wij bedanken hier natuurlijk Gantinova hartelijk voor.

foto 2

Informatie die te vinden is op internet: Koh-I-Noor Progresso woodless potloden hebben een glad gevoel en uitstekende eigenschappen waardoor ze de voorkeur hebben van professionele kunstenaars. Ze hebben een zwaar gevoel, wat ideaal is voor tekenen, kleuren, en illustreren.
Elke high-density potlood bevat vijf keer zoveel lood als een gewone potlood. Potloden zijn pre-geslepen en hebben een laklaag.

Mijn eerste indruk is… zo wat een zware potloden zeg en dan zijn het er maar 6! Ze liggen wel erg lekker in de hand en ben zeer benieuwd naar het resultaat. Kleuren zien er zo helder uit in het doosje.

foto 3

Mijn eerste plaat komt uit Kleur je kerst. Ik weet  niet zo goed wat ik ervan moet verwachten maar wat een fijne potlood zeg! Hij glijdt over het papier en je kunt door lichte druk te zetten al heel snel verschillende kleurnuances maken. Echt heel fijn!

foto 4

Mijn tweede plaat is een mandalaboekje van de zeeman. Omdat ik maar een beperkt aantal kleuren heb, vond ik het erg lastig om een mandala te kleuren. Maar het is gelukt en ik ben ook tevreden over deze plaat. De potloden doen het hier ook super en hebben een mooie kleurafgifte!

foto 5

Ook deze plaat komt uit Kleur je kerst en deze heb ik gecombineerd met Faber Castell polychromos. De rode kleur van de sok heb ik helemaal met de Koh i Noor progresso gedaan. Zelf in de puntjes komt je heel goed met dit potlood. Die je trouwens met een gewone puntenslijper kan slijpen. In mijn geval met de Dahle 133. De kleur dekt hier ook goed met meerdere lagen.

Conclusie: Wat is dit een super fijn potlood. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten maar dit vraagt zeker naar meer. De kleuren zijn echt mooi en je werkt er echt heel fijn mee. Als je eens wat anders wilt qua potlood is dit zeker een aanrader en mag deze niet ontbreken aan je collectie. De mijne gaat het zeker versterken!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Teken & Schilder Outlet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *