Koh-I-Noor Mondeluz Gold

foto 1

Van Gantinova kregen we deze aquarel potloden om te testen en er een review over te schrijven. Onze hartelijke dank hiervoor.

foto 2

Informatie op het internet (vrije vertaling): Deze potloden bevatten een hoog pigment en zijn geschikt voor schetsen en kleuren.
Ze zijn gemaakt uit cedar hout en hebben een fijne vorm.
Kunnen zowel droog als nat gebruikt worden.
Zeskantig.
Gelakt in de kleur van het potlood met goudkleurige tip.
Lengte 17 cm.
Doorsnede potlood 8 mm.
Doorsnede stift 4 mm.
Met dit schitterende assortiment van maar liefst 72 kleuren kunt u de rijkste kleurnuances en kleurschakeringen tekenen.

Ik was best nieuwsgierig naar deze mondeluz potloden. Ik heb al de Koh-I-Noor polycolors in mijn bezit maar de aquarel versie van dit merk had ik nog nooit gebruikt.

Mijn eerste plaat heb ik gekleurd met 4 kleuren. Het aanbrengen, droog, van deze kleuren was erg prettig. Je hoeft maar iets aan te zetten en zodra de waterbrush de kleuren raakt vloeien ze mooi uit. Ondanks de lichte gele kleur blijkt dat het met aanraking van het water een fel pigment afgeeft. Geel is toch vaak met aquarel potloden een beetje moeilijke tint maar dat is hier dus echt niet van toepassing.

foto 3

Bij mijn volgende testplaat heb ik gekozen voor twee groepjes kleuren. De geel oranje rood en de groen blauwachtige. Deze plaat heb ik nog nabewerkt met pastelkrijt. Dit was erg leuk om te doen en ook deze kleuren bevatten veel pigment.

foto 4
Het leuke van aquarelpotloden is dat je met iets kleur toevoegen al een heel ander effect krijgt zodra er de waterbrush bij komt. Ze zijn dus ook prima door elkaar te mengen. Met een kleiner doosje potloden maak je toch al gauw diversen kleuren. Ik heb gewoon in mijn kleurboeken deze potloden gebruikt maar met gebruik op speciaal aquarelpapier is het resultaat nog mooier. Leuk om te weten dat als je er meer wil er een doos is met 72 kleuren.

foto 5

Mijn mening over deze Mondeluz aquarel potloden is dat ik snel eens ga kijken voor een groter aantal. Ze zijn me erg goed bevallen. Vooral de felheid van de kleuren, mooi pigment en de manier waarop ze uitvloeien is erg prettig. Een fijne bijkomstigheid vind ik, persoonlijk, de zeskantige vorm van het potlood waardoor het goed in de hand ligt en niet glad is. Ze zijn tevens ook los te verkrijgen, dat is altijd een pluspunt. Een aanrader dus voor iedereen die eens met aquarel potloden aan de gang wil.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Teken & Schilder outlet.

One thought on “Koh-I-Noor Mondeluz Gold

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *