Staedtler Karat aquarel kleurpotloden

This is the Dutch review. Do you want to read the English review. Press here.

foto 1

Van Staedtler kregen wij deze karat potloden om ze uit te testen en onze mening over te geven. Hiervoor willen we Staedtler hartelijk danken.

Informatie die op internet te vinden is: Staedtler Karat Aquarel 125 is een met water vermengbaar kleurpotlood van topkwaliteit, in de klassieke, zeskantige vorm. Voor veelzijdige gebruiksmogelijkheden bij het aquarelleren, tekenen en kleuren met water en penseel. De 60 kleuren geven rijk af, zijn makkelijk te mengen, lichtecht en breukvast. Karat aquarell kleurpotloden 125 zijn 175 mm lang, stift d 3 mm.

De doos potloden die wij ontvingen is die met 36 stuks. Het is een compacte doos met 2 lagen van 18 potloden. Dat vind ik persoonlijk altijd fijner omdat het niet veel ruimte in beslag neemt. Omdat we ( Claudia en ik, Annemie) deze potloden samen zijn gaan testen kunnen we goed onze bevindingen vergelijken.

De eerste plaat is gekleurd met de Karat potloden en er is gebruik gemaakt van de Caran d’ache waterbrush en de plaat is afgewerkt met de Karat softpastel. De kleurafgifte is erg fijn en vermengd zich prima met de waterbrush. Je hebt niet veel potlood nodig om er veel pigment uit te halen.

foto 2

Op de volgende plaat is goed te zien hoe mooi de kleuren opvolgen in tinten. De geel oranje rood kleuren zijn er in diversen manieren aangebracht. Er is goed te zien hoe intens de kleuren eruit komen als je ze met de waterbrush bewerkt.

foto 3

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat je met deze potloden dus hele intense kleuren kunt creëren, maar ook zijn ze mooi om er in zachte tinten mee te werken. Bij de volgende plaat heb ik verschillende tinten uit de doos gebruikt en ook kleuren droog gebruikt. Dat gaat prima, ze kleuren droog ook erg fijn en geven genoeg kleur af.

foto4

Maar een mandala ermee maken, wilde ik toch ook niet achterwege laten. Het aanbrengen van het potlood gaat erg makkelijk, omdat ze fijn zacht zijn om mee te kleuren. Bij een klein randje aanzet kun je al best grote stukken uitvegen met de waterbrush om er iets moois van te maken.

foto 5

Conclusie van ons beiden over deze karat aquarel potloden is dat de prijs kwaliteit verhouding erg goed is. De potloden zijn fijn om er droog mee te kleuren, maar nog mooier resultaat krijg je als je ze met water gebruikt. Pigment lost goed op en ze mengen zich prima. Van intense tot pastel kleuren is hiermee te creëren. Ze zijn al te verkrijgen in een doos met 12 stuks. In totaal zijn er 60 kleuren verkrijgbaar. Zeker voor de kleurders die graag met aquarel potloden werken een aanrader om in je collectie op te nemen. Wij hebben in ieder geval met erg veel plezier ermee gekleurd.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Kleurenenzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *