Viarco Color Add Kleurpotloden

This is the dutch review. Do you want to read the English review? Press here.

Verpakking

Van Gantinova hebben wij een setje Viarco kleurpotloden gekregen om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hiervoor willen wij Gantinova natuurlijk heel erg bedanken.
Achterkant verpakking

Informatie van het internet (Vrij vertaald van Viarco.pt): Kleuren is voor iedereen! Het resultaat van een partnerschap met de ontwerper Miguel Neiva , zal Viarco worden verstrekt uit een productlijn met de toevoeging van ColorAdd code. De ColorAdd code is een project ontwikkeld om kleurenblinde mensen de juiste identificatie van kleuren te geven, waardoor ook mensen die kleurenblind zijn kunnen kleuren. De ColorAdd code is een uiterst intuïtiefe symbolische taal , waarbij de primaire kleuren, en de combinatie is gebouwd naar het hele kleurenpalet / code . Voor Viarco is het een grote eer om deel te nemen aan dit project, die een directe impact heeft op de verbetering van de kwaliteit van het leven van veel mensen.
Het Kleur identificatie systeem voor kleurenblindheid werd ontwikkeld op basis van de primaire kleuren, vertegenwoordigd door grafische symbolen. De code werkt op basis van een logisch proces dat door de associatie makkelijk is te onthouden. Door dit nieuwe concept word het een spel, waarbij een persoon die kleurenblind is dmv symbolen kleuren te laten herkennen.

Toen ik deze potloden mocht gaan reviewen was ik heel erg benieuwd. Er zijn natuurlijk veel mensen die kleurenblind zijn, en daardoor niet goed kunnen kleuren. Deze potloden werken met symbolen, en daardoor hoef je alleen de kleur aan een symbool te koppelen, en dan kun je gaan kleuren. Ik ga er op letten of ik het makkelijk kan onthouden, en natuurlijk ga ik kijken hoe deze potloden kleuren. Ik ben zelf in ieder geval heel erg benieuwd.

kleurenkaart

Ik heb ook maar even een kleurenkaart gemaakt. Zo kunnen jullie zien welke kleurtjes er in zitten.

Uitleg kleuren

Zoals jullie op de foto kunnen zien, staan er op deze potloden symbolen, die symbolen staan voor een kleur. Voor mensen die kleurenblind zijn is kleuren flink lastig denk ik. Wij kijken naar de kleur van het potlood. Maar als je dit niet kan, hoe weet je dan welke kleur je moet hebben. Daar heeft Viarco, een bedrijf uit Portugal iets op gevonden. De Coloradd kleurpotloden.

Symbolen

Voor de eerste plaat heb ik een mandala gekleurd. Deze sprak mij meteen aan. Toen ik begon met kleuren merkte ik al gauw dat het mooie zachte potloden zijn, met mooie zachte en heldere kleuren. De potloden geven goed pigment af, bij hard drukken, maar ook bij weinig druk. Ik heb met deze plaat een poging gedaan om in lagen te werken. Dit ging heel erg goed, zo goed zelfs dat ik mijn blenderpotlood van Koh I Noor er niet bij heb gepakt. Ook gingen de potloden goed over het papier heen. Ik ben heel blij met het eindresultaat.

plaat potlood 1

De tweede plaat heb ik gekleurd uit het boekje Kleur in’t klein van Denksport. Ook in dit boekje kleurden de potloden heel lekker. En weer kwam het pigment en de kleur goed op het papier. Als je hard drukt, of weinig druk geeft, beide keren komen de kleuren goed en mooi op het papier. Bij deze plaat heb ik wel het Koh I Noor potlood erbij gepakt, omdat ik wilde zien of dit ook lukte. En dat werkte ook heel goed. Deze potloden laten zich ook goed blenden met een blenderpotlood.

plaat potlood 2 zonder flits

Conclusie: Ik ben heel blij verrast met deze potloden. Sowieso is het een pluspunt dat er potloden op de markt zijn voor mensen die kleurenblind zijn. Op die manier kan iedereen lekker ontspannen gaan kleuren. Ik vond de potloden heerlijk kleuren. Ze hebben mooie zachte kleuren, en geven bij veel en weinig druk goed pigment af. Ik ben in ieder geval helemaal om. Mocht er een grote set komen, dan zou ik die graag aanschaffen. Niet omdat ik kleurenblind ben, maar omdat ik ze heerlijk vind kleuren. Ik ben heel erg blij met deze potloden.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Gantinova dan kun je Gantinova volgen op Facebook.

Deze potloden zijn o.a. verkrijgbaar bij Teken en Schilderoutlet.

One thought on “Viarco Color Add Kleurpotloden

  1. Leuk om te lezen dat deze potloden zo goed bevallen! 🙂
    Ik woon in Portugal en heb zelf een tijdje geleden een artikel geschreven over ColorAdd omdat het zo´n geweldige uitvinding is voor mensen die kleurenblind zijn. Wisten jullie dat het unieke codesysteem van ColorAdd inmiddels al met veel succes wordt toegepast in scholen, ziekenhuizen, kledinglabels en metro? Het is een heel bijzonder project. Mochten jullie het leuk vinden om mijn (Nederlandse) artikel te lezen: http://overportugal.nl/kleurenblind-begrijp-kleuren-met-coloradd/ Veel plezier nog met kleuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *