Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren

SAM_0119

Van BBNC uitgevers ontvingen wij het boek “Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren om hier een recensie over te schrijven. Wij willen BBNC hier hartelijk voor bedanken.

SAM_0120

Informatie die te vinden is op internet: ‘Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren’ bevat mandala’s op verschillende niveaus: op de linkerpagina een mooie eenvoudige mandala, speciaal voor kids, en op de rechterpagina een prachtige gedetailleerde mandala voor volwassenen! Zo kunnen ouders, opa’s of oma’s gezellig samen kleuren met hun (klein)kinderen. Wie heeft zijn meesterwerk als eerste af? En hoe worden de mandala’s als je dezelfde kleurtjes gebruikt? Niets is zo gezellig als samen kleuren!

Ik vind mandala’s kleuren altijd erg leuk, dus was ook wel benieuwd naar dit boek. Het heeft als titel “Samen in te kleuren”, echter tegelijkertijd in kleuren lijkt me behoorlijk lastig. Je kunt moeilijk samen, op hetzelfde tijdstip, naast elkaar een mandala kleuren. Dat gaat beslist mis. In de informatie op internet staat dat op de linkerpagina een eenvoudige mandala staat en rechts een gedetailleerde, maar dat is net andersom. Daarnaast vind ik het jammer dat we hier wederom mandala’s tegenkomen die we al in eerdere boeken tegen komen.

Ik zal jullie eerst wat voorbeelden laten zien, die in het boek staan.

Je ziet hierboven in de voorbeelden al dat je eenvoudige en moeilijker mandala’s hebt. Maar dit maakt het boek net leuk vind ik. Ook al kleur je niet samen. Je hebt zelf soms ook wel zin in een makkelijke kleurplaat. En de keer erna heb je liever weer een zogenaamde priegelplaat. Die kom je dus beiden tegen in dit boek.

Ik ben natuurlijk ook gaan kleuren in dit boek.  Ik ben begonnen met een eenvoudige plaat en heb hiervoor 3 Tombow ABT dual brush pens gebruikt. Deze stiften zijn op waterbasis en doordat het papier goed dik is, ging dit erg goed en drukken de stiften absoluut niet door. De papierkwaliteit is weer erg goed zoals we gewend zijn van de mandalaboeken van BBNC. De kleurweergave is dan ook goed van de stiften.

SAM_0126

Hierna heb ik een plaat met potlood gekleurd. Ik heb hierbij gekozen voor de Koh-I-Noor polycolor potloden en ik vond deze zelf wat stroever kleuren op het papier. Echter de afgifte van het pigment en de kleurweergave waren erg goed.

SAM_0125

Omdat de papierkwaliteit van de mandalaboeken altijd zo goed is wilde ik wel eens weten hoe aquarelpotloden het zouden doen op dit papier. Dus heb ik gekozen voor de Caran D’ache Prismalo kleurpotloden en dan nabewerkt met de waterbrush. Het papier houdt zich erg goed. Het bobbelt niet en ook het water wordt mooi opgenomen door het papier waardoor de kleurweergave van de aquarelpotloden goed wordt weergegeven.

SAM_0065

Omdat veel mensen ook graag met Alcohol markers kleuren heb ik ook een plaat in dit boek gekleurd met de Promarkers. Natuurlijk drukken deze natuurlijk wel altijd door, dus heb ik een plaat gekozen waar ik de achterkant niet zo mooi vond. De markers vloeien absoluut niet uit en de kleur blijft mooi op de plek. Het papier van dit boek is dus ook uitermate geschikt voor alcoholmarkers. Het enige nadeel is dat je de plaat op de achterkant dan niet meer kunt kleuren.

Mandala om samen te kleuren

Conclusie: Het is weer een leuk mandalaboek, met afwisselend eenvoudigere en moeilijkere platen. Het samen kleuren als zijnde echt tegelijkertijd, wordt denk ik heel lastig, omdat je elkaar dan enerzijds elkaar in de weg zit en ik bijvoorbeeld altijd veel met het boek draai. Het papier is, zoals we gewend zijn van de mandalaboeken van BBNC, weer van erg goede kwaliteit. Je kunt er met alle materialen erg goed op kleuren. Wat ik wel jammer vind is dat hier wederom platen in zitten die we ook in andere mandalaboeken al tegen gekomen zijn. Het is echter wel een boek dat je als mandalafan gewoon in je verzameling moet zitten.

Gegevens van het boek:
Titel: Het enige echte mandalakleurboek om samen in te kleuren
Uitgever: BBNC Uitgevers
Afmetingen: 300 x 300 x 12 mm
ISBN: 9789045318707
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *