Kleur je kerst

fot 1

Van Harlequin ontvingen wij Kleur je kerst en ik, Claudia, mag daar een review van gaan maken. Wij bedanken Harlequin hartelijk voor de boeken die wij hebben gekregen.

Informatie van het internet: Welkom in een winters wonderland! De prachtige, complexe tekeningen die illustrator Mary Tanana heeft gemaakt over de magie van het kerstfeest worden wondermooi gepresenteerd in dit fraai vormgegeven kleurboek.
Van sneeuwvlokken tot kerstsokken, van rendieren tot kerstkransen: met jouw creativiteit kun je de feestdagen echt tot leven brengen. De pentekeningen in dit boek zijn goed voor uren winters kleurplezier!

O, wat een leuk boekje is het. Erg mooi tekeningen waar eens op een andere manier de nadruk op kerst wordt gelegd. Niet de standaard tekeningen als je aan kerst denkt. Papier voelt goed en het formaat is ook prima.

Voor mijn eerste plaat heb ik Faber Castell polychromos en Koh I Noor progesso gebruikt. Het gebruik van de potloden gaat fantastisch. Het glijdt bijna over het papier. Valt verder niks verkeerds over te zeggen.

fot 6

Voor mijn tweede plaat heb ik Faber Castell Pitts brush en stabilo 68/88 gebruikt. De achtergrond heb ik met Koh i Noor softpastel gedaan. Maar wat viel de stift tegen zeg. Je krijg hem niet streeploos en het is net of het papier de inkt meteen opzuigt. Ook voelt het erg stroef aan met kleuren. Ik vind het echt niet fijn. De pastel daarin tegen doet het super op dit papier.

fot 7

Conclusie: Ik vind het een erg leuk boekje wat toch net weer iets anders is dan de standaard kerstboeken. Erg goede keuze van de tekenaar om daar onderscheidt in de maken. Verder is het papier uitermate geschikt voor potlood  en voor de pastel. Stift zou ik persoonlijk niet aanraden maar ik denk dat de gebruiker dit zelf ook moet ervaren. Ik kan niet anders zeggen.. koop dit boekje want dit mag zeker voor de komende feestmaand niet ontbreken aan je collectie !

Gegevens van dit boek:
Titel: Kleur je kerst
Illustrator: Mary Tanana
Uitgever: Harlequin boeken
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789036000222
Prijs: € 7,95

Dit boek is te bestellen bij Harlequin.

3 thoughts on “Kleur je kerst

  1. Zelf heb ik heb ook erg mooi boek en soms ook met mooie tekste als Peace on earth. Het is heerlijk papier om te kleuren. Veel kleur plezier en groet

    1. Het maakt ook vaak uit welke potloden je gebruikt. Welke potloden gebruik je, als ik vragen mag, Sabina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *