Katten kleuren

1

Van WPG Media ontvingen wij het boek “Katten kleuren” om een recensie te schrijven. Hier willen we WPG Media hartelijk voor bedanken.

2

Informatie van internet: Kleur je kalm met dit prachtige boek vol katten. Je hoeft ze niet te voederen: het enige waar deze exemplaren op wachten, is op jouw kleurpotloden. Veronique Puts maakte 30 schitterende tekeningen van poezen. Met leuke citaten, poëzie en weetjes. En natuurlijk is er ook plaats voor jouw eigen kat!

Toen ik het boek doorbladerde, zag ik leuke katten kleurplaten, maar tegelijkertijd ook dat dit boek meer biedt dan alleen kleurplaten. De kleurplaten zijn aan een kant gedrukt en op de andere kant staat een  weetje over katten, of een spelletje. Er zit zelfs een “aankleed kat” in. Ook is er ruimte om tekeningen en foto’s van je eigen kat in te plakken of te tekenen. Ik zal hiervan eerst wat voorbeelden laten zien.

Ik ben begonnen met het kleuren met potloden. De kat met de muis kleurde ik met Spectrum Noir potloden en deze heb ik gedoezeld. De andere kat met de spin heb ik met Faber Castell Polychromos potloden gekleurd en hierbij de blender gebruikt.

Beide potlood soorten kleuren erg fijn, ook het blenden en doezelen gingen moeiteloos. De potloden geven aan dit papier het pigment erg goed af.

De kat met het hart heb ik met Staedtler Triplus color gekleurd. Dit ging op zich best goed. Wel had ik het idee, dat de grotere vlakken (het grijs) wat vlekkerig werd en als je vaker over één plek heen gaat, gaat het papier wel rullen. Dit is wel jammer.

9

De laatste kat kleurde ik met Spectrum Noir markers. Markers drukken eigenlijk altijd door. Dit zou in dit boek op zich nog niet zo’n probleem zijn, omdat op de achterzijde, de teksten en spelletjes nog goed te lezen zijn. Wel vond ik dat de marker heel erg uitvloeien op het papier en het geeft een erg vlekkerig effect. Dus deze markers zijn geen aanrader voor dit boek.

10

Conclusie: Dit is een heel leuk katten kleurboek. Met enkele weetjes over katten, leuke spelletjes en plaats om foto’s of tekeningen van je eigen kat er in te plakken/maken. Met potlood kun je hier echt heel erg fijn in kleuren, alleen met stiften en markers kleuren vind ik wat tegen vallen. Voor kattenliefhebbers is dit een echte aanrader!

Gegevens van dit boek:
Titel: Katten kleuren
Illustrator: Veronique Puts
Uitgever: Manteau
Afmeting: 200 x 200 x 9 mm
ISBN: 9789022331675
Prijs: €15,=

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *