Owls Coloring Book

voorkant

Toen ik, Mariska, dit boek zag wilde ik het graag hebben. Het leek mij een heel leuk, en uitdagend boek, en de platen spraken mij heel erg aan. Graag deel ik mijn bevindingen met jullie.
Achterkant

Informatie van het internet (vrij vertaald): Meer dan 30 fantasievolle kleurplaten van de wijze uilen. De platen zijn versierd met bloemen, bladvormen en andere leuke patronen. Deze schattige uilen staan op een mooie levendige achtergrond, met ingewikkelde patronen. De pagina’s zijn geperforeerd, en eenzijdig afgedrukt zodat ze snel en eenvoudig uit het boek te halen zijn. Speciaal ontworpen voor de iet wat ervaren kleurder. Het boek owls en andere boeken van Creative haven bieden een stukje ontspanning aan in de wereld van inspiratie en artistieke vervulling.

Allereerst wil ik jullie een paar voorbeelden laten zien. Ook staan er in dit boek een paar ingekleurde voorbeelden, ook die wil ik graag laten zien.

Ik ben begonnen met het zoeken naar een leuke plaat om met de Faber castell polychromos te kleuren. Mijn oog is gevallen op de plaat met allemaal kleine kaarten erom heen. Deze sprak mij heel erg aan, en leek me een super leuke uitdaging.

Het papier is mooi stevig, en is enkelzijdig bedrukt, en door middel van een perforatie rand gemakkelijk uitneembaar. Dit vind ik een pluspunt, want ik haal de platen het liefste uit het boek om te kleuren. Het papier kleurt heerlijk. Met de FC polychromos krijg je goed en gemakkelijk het pigment op het papier. Met weinig, of veel druk dekken de kleuren ook heel goed. Ook leent het papier zich goed om in lagen te werken. Het wilde zo goed dat ik geen blender potlood heb gebruikt. En ik, als potlodenmens, ben in mijn nopjes van dit boek en het gebruikte papier.

plaat potlood

De 2de plaat die ik heb uitgezocht heeft uilen en matroesjka’s op de plaat staan. En deze leek me super leuk om te doen met stiften.

Ik heb deze plaat gekleurd met 2 soorten Staedtler stiften, de Triplus en de Norris club. Doordat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, en uitneembaar kun je in principe met veel materialen kleuren. Dit omdat je op die manier de andere platen niet beschadigt. Wil je de platen er in laten zitten kun je altijd een blanco A4tje er tussen doen.

Ik vond beide stiften lekker kleuren op dit papier, maar de triplus dekten iets beter, en kleurden met minder strepen. Maar bij beide materialen kwam de kleur goed op het papier. Het drukte wel door, maar dat is geen probleem. De platen zijn enkelzijdig bedrukt.

plaat stift

Conclusie: Ik vind dit een heel mooi en gevarieerd boek. Er staan alleen maar uilen platen in, maar wel allemaal anders, en dat maakt dit boek heel erg leuk om te kleuren. Je kan in het boek met potloden, en stiften werken. Ik denk wel met meer materialen, dit omdat de platen enkelzijdig bedrukt zijn, en uitneembaar. Daardoor heb je alle vrijheid. Ik heb in ieder geval met veel plezier in dit boek gekleurd, en er gaan er zeker meer op mijn lijstje komen. Vind dit een heel mooi boek en ben blij dat ik deze heb aangeschaft. Ook de kwaliteit van het papier vind ik goed, de potloden geven het pigment goed af, en ook de kleuren van de stiften en potloden komen goed uit in dit boek. Al met al ben ik super tevreden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Owls
Auteur: Marjorie Sarnat
Uitgever: Dover publications Inc.
Aantal pagina’s: 64
Afmetingen: 12 x 274 x 207 mm
ISBN: 9780486796642
Prijs: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.

One thought on “Owls Coloring Book

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *